حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری در کشورهای غیر عضو کنوانسیون پاریس
درتاریخ : 1392/11/19 به شماره : 9209970221201237
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 12 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: حقوق مالکیت معنوی، ثبت علامت تجاری
چکیده رای
حقوق ناشی از ثبت مقدم علامت تجاری در کشوری که عضو کنوانسیون پاریس نیستند، در کشورهای عضو قابل حمایت نیست.
رای بدوی
در خصوص دعوی آقای م.خ. به وکالت از ش. بهطرفیت 1-شرکت بازرگانی الف. و اداره ثبت علائم تجاری مبنی بر ابطال ثبت علامت تجاری 165561 مورخ 20/12/87 و الزام خوانده دوم به ثبت علامت موضوع اظهارنامه شماره 190040543 مورخ 8/4/1390 و سپس تقدیم دادخواست بهطرفیت آقای ف.ق. بهعنوان مجلوب ثالث به همان خواسته دادگاه با توجه به دفاعیات وکیل مجلوب ثالث به شرح لایحه پیوست نظر به اینکه علامت متنازعٌفیه تحت عنوان الف. و تصویر دو پیکان از سوی خواهان در ایران ثبتنشده و با عنایت به عدم عضویت کشور کویت در کنوانسیون پاریس صرف ثبت مقدم علامت مزبور در کشور مذکور موجبات استفاده از مزایای کنوانسیون پاریس را فراهم نیاورده و حقوق ناشی از ثبت مقدم علامت به لحاظ عدم عضویت در اتحادیه در ایران قابل حمایت نمیباشد بنابراین دعوی غیرثابت تشخیص و مستنداً به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم به بطلان آن صادر و اعلام میگردد رأی صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی درمحاکم تجدیدنظر تهران میباشد.
رئیس شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ احمدی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی ش. با وکالت آقای م.خ. بهطرفیت 1- شرکت بازرگانی الف. 2- آقای ف.ق. 3- اداره ثبت علائم تجاری نسبت به دادنامه شماره 700 مورخ 27/7/92 صادره از شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی تهران که بهموجب آن حکم به بطلان دعوی شرکت تجدیدنظرخواه راجع به ابطال ثبت علامت تجاری 16551 مورخ 20/12/87 و الزام ثبت علائم تجاری به ثبت علامت موضوع اظهارنامه شماره 190040543 مورخ 8/4/1390 صادرشده وارد نیست. شرکت تجدیدنظرخواه به اعتبار سابقه ثبت علامت تجاری کلمه الف. به فارسی و تصویر دایره و دو پیکان در طبقات 30 در توزیع محصولات غذایی بالأخص چای در کشور کویت در 14/9/1966 میلادی برابر با 23/6/1345 شمسی هجری و مالکیت سابق بر آن علامت ابطال همان علامت که طی شماره ثبت فوق بنام شرکت بازرگانی الف. ثبت و به آقای ف.ق. انتقالیافته، دعوی را اقامه نموده است دادگاه با لحاظ دفاعیات وکیل آقای ف.ق. که مجلوب ثالث بوده با این استدلال که کشور کویت در کنوانسیون پاریس عضویت ندارد و عدم ثبت آن علامت بنام خواهان در ایران، تقدم ثبت در کشور مذکور را قابل حمایت ندانسته است. این دادگاه نظر به مجموع مدافعات طرفین، اولاً- وکیل تجدیدنظرخواه برای اثبات شمول ماده 3 کنوانسیون پاریس برای حمایت از حقوق شرکت موکلش دایر بر اقامت تجدیدنظرخواه در ایران یا تعلق مؤسسات صنعتی یا تجاری واقعی و معتبر در ایران دلیلی ابراز نداشته است. ثانیاً- در فرض قابل حمایت بودن حق تقدم شرکت تجدیدنظرخواه در مورد علامت مورد نزاع مطابق کنوانسیون مذکور به لحاظ اینکه دارنده حق تقدم در فرجه ششماهه در ماده 4 آن کنوانسیون در ایران اقدامی در خصوص درخواست ثبت به عمل نیاورده است بنابراین اتکا به سابقه ثبت قابلتوجه نمیباشد. ثالثاً- تجدیدنظرخواه دلیلی بر سابقه مستمر استفاده از علامت مورد نزاع قبل از ثبت توسط تجدیدنظر خوانده اول در ایران ارائه ننموده است بنابراین دادگاه به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی تجدیدنظرخواهی را ردّ و دادنامه مذکور را تأیید مینماید. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دوبحری ـ قیصری
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.