جنبه عمومی ایراد جرح عمدی مادون از مصادیق ماده 614 قانون مجازات اسلامی

جنبه عمومی ایراد جرح عمدی مادون از مصادیق ماده 614 قانون مجازات اسلامی

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 20 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ایراد ضرب و جرح عمدی، جنبه‌ی عمومی جرم، اخلال در نظم عمومی

چکیده رای

ایراد ضرب و جرح عمدی که مصداق ماده 614 قانون مجازات اسلامی نباشد، در صورتی جنبه عمومی دارد که دلیلی دال بر اینکه عمل مرتکبین سبب اخلال در نظم جامعه و یا خوف شده است، ارائه گردد.

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای م.ب. و م.ب. دایر بر مشارکت در ضرب و جرح موضوع شکایت خانم ک.چ.، با ملاحظه جمیع اوراق پرونده، توجهاً به شکایت شاکیه، گزارش ضابطین، گواهی پزشکی قانونی، گواهی گواهان و دفاعیات بلاوجه متهمین، بزه انتسابی به نام‌بردگان محرز و مسلم تشخیص [و] مستنداً به مواد 294، 295، تبصره 2 ماده 302، 367، 480، 484، تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی متهمین مشترکاً به پرداخت 5/7 دینار بابت کبودی قدام گردن، سمت راست گردن، پشت دست چپ، دو کبودی ران چپ و دو نفر شتر بابت حارصه پل بینی، انگشت دست چپ و دست راست در حق شاکیه ظرف یک سال از تاریخ وقوع بزه محکوم و از حیث جنبه عمومی با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مرقوم هرکدام به پرداخت دویست هزار ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم می‌گردند. رأی صادره حضوری [و] ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان می‌باشد.
 دادرس شعبه 1171 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پورعظیم

 

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی آقای م.ب. و خانم م.ب. از دادنامه شماره 9109972181100989 مورخ 27/9/91 صادره از شعبه 1171 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن نام‌بردگان به ‌اتهام مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی موضوع شکایت خانم ک.چ. به پرداخت دیات تعیینی در حق شاکیه و هر یک بابت جنبه عمومی جرم به پرداخت دویست هزار ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم گردیده‌اند، با توجه به محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی معترضین نظر به اینکه بزه منتسبه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رأی محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و مدللی که موجبات نقض و بی‌اعتباری دادنامه معترضٌ‌عنه را فراهم نماید ابراز و اقامه نشده و لیکن از حیث تطبیق عمل با قانون و احتساب دیه متضمن اشتباه بوده که این اشتباه به اساس رأی لطمه‌ای وارد نمی‌سازد و در مورد جنبه عمومی جرم نیز دلیلی دال بر اینکه عمل مرتکبین سبب اخلال در نظم جامعه و یا خوف شده باشد ارائه نشده؛ فلذا به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون اصلاحی تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب و ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن حذف جزای نقدی از رأی، یک فقره 100/1 دیه کامله بابت حارصه بند اول انگشت سوم دست چپ و بند انتهای انگشت اول دست راست را به پرداخت 100/2 از 30/1 دیه کامله بابت جراحات مذکور اصلاح و رأی تجدیدنظرخواسته با اصلاح یاد شده تأیید می‌گردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 20 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
خاتوندهی ـ رضایی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.