توهین لفظی به افراد

توهین لفظی به افراد

درتاریخ : 1392/12/28 به شماره : 9209970224101682

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 41 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: توهین، افترا، تعدد اتهام، الفاظ وهن آور

چکیده رای

به کار بردن لفظ «خراب» نسبت به یک زن، مصداق توهین است نه افترا.

رای بدوی

در خصوص شکایت خانم ف.م. فرزند ر. علیه آقای م.ق. فرزند ح. دایر بر تهمت و افترا و توهین، دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و شکایت شاکی، گزارش و تحقیقات مرجع انتظامی، گواهی گواهان، نحوه اظهارات متهم در محضر دادگاه و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده بزهکاری متهم مذکور را محرز و مسلم تشخیص و مستنداً به ماده 697 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی 1375 و رعایت ماده 131 قانون مجازات اسلامی 1392 متهم را به تحمل سی و پنج ضربه شلاق تعزیری درجه شش به عنوان مجازات اشد محکوم و اعلام می‌نماید. در خصوص اتهامات دیگر متهم مذکور دایر بر تهدید به لحاظ عدم کفایت ادله اثباتی بر وقوع بزه و انکار متهم مستنداً به اصل 37 قانون اساسی و قاعده فقهی اصاله‌البرائه حکم بر برائت متهم مذکور صادر و اعلام می‌نماید. رأی صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
رئیس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رودهن ـ حقیقی‌صفت

 

رای دادگاه تجدید نظر

در این پرونده آقای م.ق. به طرفیت خانم ف.م. از دادنامه 500778-14/7/92 شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی رودهن در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوق‌الذکر تجدیدنظرخواه از جهت جرم افتراء به مجازات مقرره حسب ماده استنادی قانونی محکوم گردیده است. حال با توجه به اظهارات شاکیه که حکایت از این دارد که همسرش به ایشان افتراء و تهمت می‌زند و دخترش و خانواده‌اش را تهدید و فحاشی می‌نماید و در صفحه 9 گفته: توهین کرد به خودش و گفته خراب هستید و با مردم هستید و افراد مطلع اظهار کردند که توهین می‌کرد یا نزاع و سر و صدایشان را شنید و یا بددهنی و فحاشی می‌کرد و تهمت می‌زد و به خانم خود می‌گفت تو خرابی با این جرم افتراء احراز نمی‌گردد و بلکه عناوین مطرح شده عمدتاً موضوع توهین می‌باشد با این ترتیب با اختیار حاصل از تبصره 4 از ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهدید تبدیل به توهین و مجازات شلاق به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و محکوم می‌گردد و با این ترتیب طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی تأیید می‌گردد و رأی قطعی است .
رئیس شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
                     قنبری ـ قاسمی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.