تقاضای ثبت ملک بعد از انتقال آن به غیر
درتاریخ : 1392/08/13 به شماره : 9209970223801110
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 38 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: کلاهبرداری، ثبت ملک، تقاضای ثبت ملک غیر، انتقال ملک با سند عادی
چکیده رای
انتقال ملک با سند عادی، مانع از تقاضای ثبت ملک نیست؛ مگر آنکه اعتبار و صحت سند عادی در مراجع قضایی تأیید و تنفیذ شده باشد.
رای بدوی
در خصوص اتهام آقای غ.الف. فرزند ح. دایر بر تقاضای ثبت ملـک غیـر بـه نـام خـود، موضـوع کیفرخـواست شمـاره 9210430500001238 مورخ 19/4/92 دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه یک تهران. شاکی و وکیل ایشان به شرح شکوائیه تقدیمی و اظهارات منعکس در صورتجلسه تحقیق و دادرسی، مضموناً بیان داشته: «…مطابق تقسیمنامه عادی مورخه 28/9/79، ماترک مرحوم ح.الف. (مورث شاکی و متهم) بین ورثه تقسیم و پلاک ثبتی 319 فرعی از … اصلی بخش 11 تهران در سهم موکل اختصاص یافته است و در تصرف وی نیز میباشد، ولکن متهم با علم به این موضوع و امضاء ذیل تقسیمنامه مذکور، اخیراً تقاضای ثبت دو دانگ از شش دانگ پلاک ثبتی موصوف را به نام خود در نزد اداره ثبت مطرح نموده است …» نظر به مراتب مذکور و عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه تصویر تقسیمنامه استنادی مذکور و همچنین پاسخ استعلام به عمل آمده از اداره ثبت و اظهارات متهم در مرحله تحقیق و نظر به اینکه هر چند متهم، امضای خود در ذیل تقسیمنامه و همچنین درخواست ثبت را مورد اقرار و تأیید قرار داده، ولکن با توجه به اینکه مستند شاکی و وکیل ایشان، سند عادی میباشد که مطابق مواد 47 و 48 قانون ثبت اسناد و املاک، قابل استناد در محکمه نمیباشد و تاکنون نیز اعتبار و صحت آن در مراجع قضایی تأیید و تنفیذ نشده است و یا در نـزد مراجـع قانونـی بـه طور قانونی و رسمی ثبت نگردیده است و خاصه آنکه احد از وراث مرحوم مذکور (خانم م.الف.) نیز در دادسـرا حاضـر و بـه دلیل عدم امضای ذیل تقسیمنامه، نحوه توافق دیگر ورثه را رسمیت نداده است و همچنین مطابق پاسخ استعلام از اداره ثبت، مشارالیه نسبت به سهمالارث خود از پلاک ثبتی موصوف نیز تقاضای ثبت کرده است. لذا بنابهمراتب و به دلیل عدم امکان استناد به تقسیمنامه عادی مذکور از سوی دادگاه و اینکه شرط تحقق بزه مذکور، سابقه انتقال و سلب مالکیت از ناحیه مرتکب و سپس تقاضای ثبت است که بنابهمراتب مذکور، تقسیمنامه عادی استنادی مذکور به دلیل عدم امکان استناد، مثبت سابقه انتقال و سلب مالکیت برای دادگاه نیست. در نتیجه ارکان لازمه جهت تحقق عنصر مادی بزه مذکور فراهم نمیباشد و بر این اساس به لحاظ عدم احراز وقوع بزه مذکور و مستنـداً به بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری، حکم بر برائت مشارالیه صادر و اعلام میگردد. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاههای تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 1072 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ زالیبوئینی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیـدنـظرخواهی آقـای م.ع. به وکالت از آقـای م.الف. نسبـت به دادنامه شماره 9209970000800706 مورخ 24/6/92 صادره از شعبه 1072 دادگاه عمومی جزایی تهران که بهموجب آن در خصوص اتهام آقای غ.الف. فرزند ح. دایر بر تقاضای ثبت ملک غیر به نام خود حکم به برائت صادر گردیده وارد نیست. زیرا مجموع دفاعیات تجدیدنظرخوانده (متهم بدوی) نشان میدهد که نامبرده خود را مالک میدانسته و در تاریخ 1/8/91 تقاضای خود را مسترد نموده است، لذا نامبرده در انجام فعل ارتکاب فاقد سوءنیت تشخیص داده میشود. بنابراین با رد تجدیدنظرخواهی به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته نتیجتاً تأیید میگردد. رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 38 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
عظیمی ـ صادقی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.