تقاضای تملیک تا نصف دارائی زمان زناشوئی و مطالبه اجرت‌المثل سنوات زندگی

تقاضای تملیک تا نصف دارائی زمان زناشوئی و مطالبه اجرت‌المثل سنوات زندگی

درتاریخ : 1391/10/11 به شماره : 9109970224701997

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 47 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اجرت‌المثل، زندگی مشترک، شرط تنصیف، نکاحنکاح، اجرت‌المثل، شرط تنصیف، زندگی مشترک

چکیده رای

شرط تملیک نصف دارائی زمان زناشوئی با مطالبه اجرت‌المثل سنوات زندگی قابل جمع نیست و زوجه می‌تواند تنها یکی از آن دو را دریافت نماید.

رای بدوی

در خصوص آقای ح.الف. فرزند ع. به طرفیت خانم ط.ق. فرزند الف. دائر به صدور گواهی عدم امکان سازش به منظور اجرای صیغه طلاق به شرح دادخواست تقدیمی. باتوجه به محتویات پرونده و رونوشت مصدق سند نکاحیه و اظهارات زوجین، رابطه زوجیت دائم را محرز دانسته نظر به اینکه طبق قانون مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. با عنایت به اینکه زوج اصرار بر طلاق دارد و مساعی دادگاه و داوران در جهت اصلاح ذات البین مؤثر واقع نشد و از طرف دیگر خوانده نسبت به دعوی ایراد و تکذیبی به عمل نیاورده و اعلام داشته درصورتی که دادگاه ناگزیر بر صدور حکم طلاق باشد خواستار حقوق مالی خویش می‌باشد و با توجه به اینکه زوجه اعلام داشته زوج دارای حساب‌های بانکی و سهام و ودیعه مسکن می‌باشد و طبق استعلام‌های به عمل آمده از بانک پ. و شعبه س. و اتحادیه مشاوران املاک … زوج دارای حساب های کوتاه مدت است که دارای مبالغ 283/924/475 ریال و 815/242/48 ریال بوده ودارای سهام به مبلغ 426/906/470 ریال و دارای ودیعه مسکن به مبلغ 000/000/900 ریال بوده که متعاقباً اقدام به برداشت وجوه‌های یاد شده ودیعه مسکن نموده است ولی اموال دیگر به نام زوج نبوده است باتوجه به اینکه طبق مفاد عقد ازدواج شرط شده درصورتی طلاق به درخواست زوجه نباشد و طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء رفتار وی نباشد زوج موظف است تا نصف دارایی را که در ایام زوجیت بدست آورده یا معادل آنرا طبق نظر دادگاه بلاعوض به زوجه پرداخت نماید به استناد ماده 1133 قانون مدنی و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق به خواهان اذن داده می‌شود تا با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق و پرداخت پانصد میلیون ریال وجه نقد بابت نصف اموال خوانده، خود را مطلقه نماید نوع طلاق بائن یائسه بوده وفرزندان مشترک کبیر هستند. به علاوه زوجه مهریه را دریافت نموده است احراز صحت شرایط اجرای صیغه طلاق برعهده عضو مجری آن بوده رأی صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض درمحاکم تجدیدنظر استان می‌باشد.

رئیس شعبه 278 دادگاه عمومی خانواده تهران – سیاه سرانی

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی 1 ـ خانم ط.ق.2 ـ آقای ح.الف. به طرفیت همدیگر از دادنامه شماره 90651 ـ 21/4/91 شعبه 278 دادگاه خانواده تهران که به موجب آن گواهی عدم امکان سازش طلاق به درخواست زوج صادر شده است؛ نظر به اینکه زوجه تجدیدنظرخواه اقرار به دریافت اجرت‌المثل نموده است و طبق ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق تبصره 6 آن اجرت‌المثل و شرط نصف دارائی قابل جمع نمی‌باشند، فلذا دادگاه با حذف پرداخت پانصد میلیون ریال وجه نقد از بابت شرط تملیک تا نصف دارائی زمان زناشوئی و این که زوجه می‌تواند با استرداد اجرت‌المثل مطالبه اعمال شرط تملیک تا نصف دارائی را نماید نسبت به سایرموارد که بر صحت دادنامه تجدیدنظرخواسته دلالت دارد مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد دعوی تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تأیید می‌نماید این رأی ظرف 20 روز قابل فرجام‌خواهی در دیوان‌عالی محترم کشور است.

رئیس شعبه 47 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه

 معنوی ـ مدنی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.