تردید در تابعیت و تکلیف صدور شناسنامه

تردید در تابعیت و تکلیف صدور شناسنامه

درتاریخ : 1391/08/29 به شماره : 9109970224300925

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 43 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اسناد سجلی، تابعیت ایرانی، صدور شناسنامهاسناد سجلی، تابعیت ایرانی، صدور شناسنامه

چکیده رای

دعوی الزام ثبت احوال به صدور شناسنامه با تابعیت ایرانی از ناحیه فرد مقیم ایران که فرزند یک تبعه کشور خارجی است، با توجه به آنکه تعیین تکلیف تابعیت با وزارت امور خارجه و هیئت وزیران است و ارتباطی به اداره ثبت احوال ندارد، مسموع نیست.

رای بدوی

در خصوص دادخواست خانم ش.خ. به وکالت از آقای س. و س. هر دو م. و خانم ع.الف. به طرفیت اداره ثبت احوال منطقه 11 تهران به خواسته الزام به صدور شناسنامه برای خواهان اول با توجه به اوراق پرونده وکیل خواهان‌ها اظهار نمود موکل اول دارای 29 سال سن و دارای تحصیلات مهندسی عمران است و تمام مراحل تحصیلات را در ایران سپری کرد پدرش خواهان دوم تبعه کشور عراق است ولی دارای جواز اقامت در ایران و سالیان متمادی در ایران زندگی می‌کند مادر خواهان اول، موکله سوم، ایرانی است و فرزندشان در ایران بیمارستان الف. متولد گردید و تاکنون از ایران خارج نشدند ازدواج خواهان دوم و سوم نیز با مجوز وزارت کشور بوده و دارای سند نکاحیه رسمی به شماره 3390-14/9/1360 صادره از دفتر خانه شماره 27 تهران می‌باشند. خواهان اول فاقد شناسنامه است و تقاضای صدور حکم نمود خوانده لایحه‌ای تقدیم و خواهان اول را از تبعه کشور عراق دانست زیرا پدرش تابع آن کشور می‌باشد و با خواسته مخالفت نمود. دادگاه پس از بررسی مدارک پیوست دادخواست پایان نامه های تحصیلی خواهان اول در مقاطع متوسطه و دانشگاهی و استشهادیه و پروانه ازدواج والدین خواهان 2 و 3 صادره از وزارت کشور و گواهی ولادت خواهان اول صادره از زایشگاه امین صادقیه و تهران و نیز تابعیت ایرانی مادرش دعوی را ثابت دانسته به استناد بند 4و5 ماده 976 وماده 979 از قانون مدنی خوانده به صدور شناسنامه ایرانی مطابق مقررات برای خواهان اول محکوم است رأی صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد. 

رئیس شعبه 28 دادگاه عمومی حقوقی تهران – شجاع

رای دادگاه تجدید نظر

پرونده بیانگر اعتراض و تجدیدنظرخواهی اداره ثبت احوال منطقه مرکزی تهران به طرفیت آقای س.م. از دادنامه شماره 910059-2/2/91 شعبه 28 دادگاه حقوقی تهران به موجب آن اداره ثبت احوال محکوم به صدور شناسنامه برای تجدیدنظرخوانده شده است از توجه به مندرجات پرونده و ملاحظه دادخواست و لایحه تجدیدنظرخواهی و مداقه در اینکه خواهان اصلی از پدر تبعه خارجی و از مادر تبعه ایرانی در تهران متولد شده است و تجدیدنظرخواه در خصوص تابعیت تجدیدنظرخوانده از جهت اینکه تبعه کشور عراق است یا ایران مواجه با مشکل شده است و تعیین تکلیف در خصوص تابعیت با وزارت امور خارجه و هیئت وزیران است و ارتباطی به اداره ثبت احوال ندارد در صورت تعیین تکلیف در خصوص تابعیت، اداره ثبت حاضر به صدور شناسنامه می‌باشد بنابراین طرح دعوی بدین صورت درست نبوده و نمی‌باشد به استناد ماده 358 از قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه معترضٌ‌عنه را نقض نموده قرار عدم استماع دعوی به استناد ماده 2 از قانون مذکور صادر می‌گردد رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه 43 دادگاه تجدیدنظر استان تهران- مستشار دادگاه

دشتبانی – رفعت

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.