تخریب در حین نزاع
درتاریخ : 1392/10/18 به شماره : 9209970222101015
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: نزاع، گلاویز شدن، تخریب، اخلال در نظم عمومی
چکیده رای
تخریب گوشی موبایل و عینک درحین نزاع و در فضای زد و خورد بین طرفین، مصداق تخریب عمدی نیست.
رای بدوی
در خصوص اتهام 1- م.ن. دایر بر الف) مشارکت در تخریب، ب) فحاشی، ج) اخلال در نظم با انجام حرکات غیرمتعارف، مشارکت در ضرب و جرح ح.م. 2- الف.م. دایر بر الف) مشارکت در تخریب، ب) اخلال در نظم، مشارکت در ضرب و جرح الف.ح. 3- پ.م. دایر بر الف) مشارکت در تخریب ب) اخلال در نظم عمومی ج) مشارکت در ضرب و جرح الف.ح. و ح.م. و فحاشی، با ملاحظه جمیع اوراق پرونده، توجهاً به گزارش ضابطین، شکایت شکات آقایان ح.م. و الف.ح. و عنایتاً به دفاعیات بلاوجه متهمین بزه انتسابی به نامبردگان محرز و مسلم تشخیص و مستنداً به مواد 294، 295، 480، 484، 367، 608، 677، 618، تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مرقوم آقای م.ن. و پ.م. را مشترکاً به پرداخت دو نفر شتر بابت دامیه ابروی چپ، سه دینار بابت کبودی ابروی چپ، یک درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش حارصه گردن، سه دینار بابت کبودی لب تحتانی در حق شاکی ح.م. و آقایان الف.م. و پ.م. را مشترکاً به پرداخت سه دینار بابت کبودی چشم راست، سه دهم درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش تورم دور چشم، نصف شتر بابت حارصه زانوی راست، شش دینار بابت کبودی لب تحتانی و فوقانی، نیم درصد دیه کامل مرد مسلمان بابت ارش حارصه خلف تنه، نصف شتر بابت حارصه ساعد راست در حق شاکی الف.ح. ظرف یک سال از تاریخ وقوع بزه محکوم و هر سه متهم را از حیث جنبه عمومی هر کدام به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم و در ارتباط با تخریب هر کدام را به پرداخت هفت میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و در ارتباط با توهین متهمین ردیف اول و سوم را هر کدام به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و در ارتباط با اخلال در نظم هر کدام را به پرداخت بیست میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس و هر کدام را به تحمل 20 ضربه شلاق محکوم مینماید. رأی صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان میباشد.
دادرس شعبه 1171 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پورعظیم
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص اعتراض آقایان 1- م.ن. 2- پ.د. به وکالت از آقایان الف. و پ.م. نسبت به دادنامه شماره 100637 مورخ 29/5/92 از شعبه 1171دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن مشارالیهم به اتهامات 1- ضرب و جرح عمدی 2- تخریب عمدی 3- اخلال در نظم عمومی و مضافاً آقایان م.ن. و پ.م. به اتهام توهین موضوع شکایت آقایان ح.م. و الف.ح. محکومیت حاصل نمودهاند. با ملاحظه محتویات پرونده و لوایح اعتراضیه تجدیدنظرخواهان و وکیل ایشان اولاً در خصوص محکومیت نامبردگان به اتهام اخلال در نظم عمومی با توجه به زمان و محل وقوع بزه و اینکه در محل شخص دیگری غیر از شکات و متهمین حضور نداشتهاند. دلیل کافی بر اینکه اقدام ایشان اخلال در نظم عمومی بوده وجود ندارد لذا دادگاه نسبت به اتهام ذکر شده به لحاظ فقد دلیل کافی مستنداً به بند یک ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل برائت رأی بر برائت مشارالیهم با نقض این بخش از دادنامه بدوی صادر مینماید. ثانیاً در خصوص تخریب گوشی موبایل و عینک شکات با توجه به اینکه در فضای درگیری و زد و خورد بین طرفین گوشی و عینک تخریب گردیده و قصد تخریب وجود نداشته است. لذا دادگاه به لحاظ فقد عنصر معنوی جرم با استناد به بند یک ماده 257 مرقوم و اصل برائت رأی بر برائت مشارالیهم از اتهام تخریب عمدی صادر مینماید. ثالثاً در خصوص محکومیت تجدیدنظرخواهان به اتهام ضرب و جرح عمدی و توهین (نسبت به دو نفر از متهمین) در خصوص جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی که با استناد به تبصره ماده 269 قانون مجازات اسلامی تعیین مجازات گردیده، با توجه به اینکه مطابق مواد 386 و 728 و 447 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 ماده 269 مرقوم فسخ گردیده است و جراحات مشمول ماده 614 قانون مجازات اسلامی نیز نمیباشد. لذا دادگاه به استناد به ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 22 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب و ماده 11 قانون مجازات اسلامی 1392 دادگاه با حذف جزای نقدی تعیین شده بابت جنبه عمومی ضرب و جرح، نهایتاً با رد اعتراض دادنامه تجدیدنظرخواسته را نسبت به تجدیدنظرخواهان از جهت محکومیت به پرداخت دیه (جنبه خصوصی جرم) و جزای نقدی بابت توهین تأیید و استوار مینماید. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 21 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
تولیت ـ پورعرب
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.