تجدیدنظرخواهی در مهلت فرجام‌خواهی

تجدیدنظرخواهی در مهلت فرجام‌خواهی

درتاریخ : 1392/07/07 به شماره : 9209970907200673

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 12 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: فرجام‌خواهی، مهلت تجدیدنظر، تجدیدنظرخواهی

چکیده رای

چنانچه در مهلت فرجام‌خواهی، خطاب به دادگاه تجدیدنظر اعتراض شده باشد، با توجه به توصیف معترض، این اعتراض تجدیدنظرخواهی محسوب می‌شود نه فرجام‌خواهی.

خلاصه جریان پرونده

به استناد تصویر مصدق سند ازدواج شماره 10532-1/12/1386 دفتر ازدواج شماره 171 حوزه ثبتی اصفهان در تاریخ 18/10/1390 خانم م.م. (خ.) دادخواستی به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش به لحاظ تخلف زوج از شرط ضمن عقد نکاح به طرفیت آقای س.م. تقدیم و توضیح می‌دهد خوانده همسر دایمی اینجانب است لکن او معتاد به مواد مخدر می‌باشد کراراً قول داده آن را ترک نماید ولی عمل نکرده، من از جهت خرج زندگی در مضیقه قرار گرفتم. او مرا به خانه پدرم فرستاد، درآمدی ندارد، لذا با تقدیم دادخواست تقاضای رسیدگی می‌شود شعبه 16 دادگاه عمومی حقوقی اصفهان به موضوع رسیدگی و در تاریخ 23/1/1391 با حضور خواهان تشکیل جلسه می‌دهد نامبرده توضیح می‌دهد شوهرم به مواد مخدر از نوع شیشه و غیره اعتیاد دارد بچه‌دار نمی‌شود. در این مورد اشکال وجود دارد، خرج مرا نمی‌دهد و مدتی است در خانه پدرم هستم. کلنیک مدد کاری اجتماعی سپهر برابر خواسته دادگاه در 28/6/1391 با حضور خواهان و داور نامبرده تشکیل جلسه داده داور زوجه نظر خود را مبنی بر تصالح بین زوجین اعلام و داور زوج و کارشناس مرکز آقای ع.ط. توضیح می‌دهد بین زوجین اختلاف وجود دارد و آن‌ها با هم صلح نمی‌کنند دادگاه در تاریخ 11/10/1391 با حضور خواهان تشکیل جلسه می‌دهد و از گواهان نامبرده در اوراق جداگانه تحقیق می‌کند و توضیح خواهان اینست که زوج در زندان است، دادگاه مشارالیه را از زندان به دادرسی دعوت می‌کند و در تاریخ 18/10/1391 دادگاه با حضور خواهان و خوانده که از زندان اعزام شده بود تشکیل جلسه می‌دهد زوجه اظهار می‌دارد فرزندی نداریم، شوهر معتاد است، برای بچه‌دار شدن به مرکز ناباروری مراجعه کردیم ولی شوهرم دوا را مصرف نمی‌کند و نفقه نمی‌دهد، زوج اظهار می‌دارد معتاد نیستم ولی سیگار می‌کشم الآن برای محکومیت مالی در زندان هستم وقتی از زندان آزاد شدم طلب زنم را بابت نفقه می‌دهم، من او را نزدم و از خانه بیرون نکردم، اجرای احکام دادگاه حقوقی اصفهان طی نامه مورخ 18/11/1391 اعـلام می‌کند «آقـای س.م. محکـوم به پرداخت مبلغ یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تومان و تاکنون آن را پرداخت نکرده است » دادگاه پایان رسیدگی را اعلام و طی رأی شماره 2084-30/11/1391 با شرح دعوای خواهان و اظهارات شهود گـواهی شـورای حل اختلاف مبنی بر عدم پرداخت نفقه توسط خوانده و دستور جلب نامبرده دعوای خواهان را ثابت دانسته و به استناد ماده 1130 قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کند و به زوجه اجازه می‌دهد پس از قطعیت رأی مشارالیها می‌تواند به یکی از دفاتر مراجعه و خود را بر اساس بند (ب) سند نکاحیه مطلقه نماید مدت اعتبار گواهی را پس از ابلاغ رأی سه ماه تعیین می‌کند، رأی در تاریخ 21/12/1391 به زوج ابلاغ و نامبرده در تاریخ 26/1/1392 نسبت به آن «‌تجدیدنظرخواهی می‌کند» طبق لایحه پیوست زوجه به عنوان دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان تقاضای تأیید رأی را می‌نماید در ظهر دادخواست تجدیدنظر اعلام می‌شود در تاریخ 24/1/1392 دادخواست اعتراض به شعبه واصل گردیده در مهلت فرجام‌خواهی است به تاریخ 26/1/1392 اخطاریه تبادل لوایح صادر شده رئیس دادگاه » لذا پرونده به دیوان‌عالی کشور ارسال و برای رسیدگی به این شعبه ارجاع می‌گردد.

رای دیوان

از رأی شماره 2084-30/11/1391 شعبه شانزدهم دادگاه عمومی حقوقی اصفهان از سوی آقای س.م. تجدیدنظرخواهی شده و در پرونده دلیلی بر انصراف نامبرده از درخواست تجدیدنظرخواهی وجود ندارد و اساساً آقای س.م. نسبت به رأی شعبه 16 دادگاه مذکور فرجام‌خواهی ننموده است و لایحه تجدیدنظرخوانده خانم م.م. به عنوان دادگاه تجدیدنظر استان می‌باشد لذا دستور ظهر دادخواست تجدیدنظر (مبنی بر این‌که در مهلت فرجام‌خواهی اعتراض شده) خلاف خواسته زوج و متقاضی تجدیدنظر می‌باشد لذا با وصف فوق و به استناد ماده 379 قانون آیین دادرسی مدنی سال 1379 پرونده قابلیت طرح در دیوان‌عالی کشور ندارد عیناً به شعبه 16 دادگاه عمومی حقوقی اصفهان اعاده می‌گردد تا چنانچه تجدیدنظرخواهی را خارج از مهلت قانونی تشخیص دهد نسبت به آن تصمیم بایسته قانونی اتخاذ نماید.
رئیس شعبه 12 دیوان‌عالی کشور- مستشار
طیبی – اسلامی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.