تأثیر عدم نیاز یا خاتمه قرارداد بر اعتبار قرارداد کار موقت
درتاریخ : 1391/10/06 به شماره : 9109970901803660
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 18 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: دعاوی کار، قرارداد کار موقت، عقد رضایی، تمدید قرارداد، انقضای مدت قرارداد، خاتمه قرارداد، عدم نیاز
چکیده رای
در قرارداد کار موقت که به دلیل تدریجی بودن تعهد و ایجاد آن در طول زمان، با الزامات قرارداد مدنی تفاوت دارد، به محض اعلام عدم نیاز یا خاتمه قرارداد، تعهدی باقی نمانده و رابطه کار، قطع شده تلقی میگردد.
رای دیوان
در خصوص شکایت شرکت … با مدیرعاملی (ج.ق.) و با وکالت خانم (ب.ع.) علیه اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی رشت، به خواسته اعتراض به رأی شماره … مورخ … هیأت حل اختلاف کار، با عنایت به محتویات پرونده و مدارک پیوست از جمله پرونده استنادی، رأی هیأت حل اختلاف را مخدوش و مستحق نقض میداند زیرا: 1) آقای (ح.س.) به موجب قرارداد با مدت موقت از 1/9/88 لغایت 29/12/88 به مدت 4 ماه در هتل (ک.) مشغول کار بوده و به علت اختلافات ایادی سابق و فعلی و نبود اسناد و مدارک هتل حسب گواهی شماره … مورخ … شعبه 13 بازپرسی رشت مبنی بر طرح شکایت مدیر جدید علیه مدیر سابق به اتهام «سرقت اسناد هتل» به مدت 6 ماه بعد از انقضای قرارداد مشغول کار بوده است. 2) قرارداد کار عقدی رضایی و معوض است و مفهوم زمان شرط اصلی در قرارداد میباشد. با وجود درگیری مدیران و ایادی هتل، تلقی تمدید حتمی قرارداد و دائمی شدن آن بعد از انقضای مدت بر خلاف قانون است. 3) مفهوم عدم نیاز در عقد رضایی با مدت موقت، اعتبار قرارداد را متزلزل میکند زیرا در این نوع قرارداد تعهد به نحو تدریجی و طی زمان انجام میشود و با مفهوم الزامات قرارداد مدنی تفاوت دارد. پس به محض اعلام عدم نیاز و با خاتمه قرارداد تعهدی باقی نمیماند و رابطه کارگری قطع شده تلقی میگردد. بنابراین رأی معترضعنه را فقط از حیث اعاده به کار به موجب ماده 25 قانون کار مخدوش دانسته، حکم به ورود شکایت و نقض رأی صادره و ارجاع امر به هیأت همعرض جهت رسیدگی مجدد با توجه به ماده 14 و تبصره آن در قانون دیوان عدالت اداری صادر و اعلام میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 18دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
کرمی ـ شجاعی نوری
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.