انتقال منافع مورد اجاره توسط برخی از مستأجرین مشاعی

انتقال منافع مورد اجاره توسط برخی از مستأجرین مشاعی

درتاریخ : 1391/07/08 به شماره : 9109970238000785

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 55 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اجاره، اجاره محل‌ های تجاری، خواهان، مال مشاع، مجوز انتقال اجاره به غیراجاره، اجاره محل‌ های تجاری، مال مشاع، مجوز انتقال اجاره به غیر، خواهان

چکیده رای

تقاضای صدور مجوز انتقال مورد اجاره مشمول قانون روابط موجر و مستأجر1356 توسط برخی از مستأجرین مشاعی محل کسب مسموع نیست و این تقاضا باید توسط همه مستأجرین مشاعی طرح شود.

رای بدوی

در خصوص دعوی آقایان و خانم‌ها1 – ع. 2-م. 3-ف. شهرت هر سه د. 4-خ.ص. با وکالت آقایان الف.غ. و ح.ح. به طرفیت آقایان ع.ف. وم.ش. به خواسته صدور حکم به تجویز انتقال منافع یک باب مغازه الزام خواندگان به تنظیم سند رسمی به منتقلٌ‌الیه با احتساب خسارات دادرسی وکلای خواهان‌ها توضیح داده‌اندکه به موجب قرارداد مورخ7/4/60 مرحوم م.د. مستأجر یک باب مغازه بوده که نامبرده فوت در حال حاضر مغازه در تصرف ورثه ایشان می‌باشد چون خواهان‌ها قصد انتقال مغازه به غیر را دارند صدور حکم به تجویز انتقال منافع نموده است نظر به اینکه اولاً پلاک مورد دعوی برابر اعلام اداره ثبت در رهن می‌باشد ثانیاً آنچه از ماده 19 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356 استفاده می‌شود این است که مستأجر با اجازه دادگاه می‌تواند تمام منافع را به غیراتقال دهد چون خواهان‌ها همه ورثه مستأجر نیستند و به جزء خواهان‌ها برابر گواهی حصر وراثت ارائه شده از سوی وکلای خواهان‌ها مرحوم م.د. ورثه دیگری دارد و امکان صدور حکم به انتقال بعض منافع به غیر وجود ندارد و ماده 19 قانون فوق‌الاشعار چنین اجازه‌ای را به دادگاه نمی‌دهد از این رو دادگاه دعوی خواهان‌هارا قابل استماع ندانسته و مستنداً به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر و اعلام می‌نماید رأی صادره ظرف20روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرمی‌باشد.

رئیس شعبه189دادگاه عمومی حقوقی تهران – بهلولی

رای دادگاه تجدید نظر

در این پرونده آقایان ع. و م.د. و خانم‌ها ف.د. و خ.ص. با وکالت آقایان غ. و ح. از دادنامه‌ی شماره‌ی 00979 مورخ 19/11/90 شعبه‌ی 189 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار رد دعوای الزام به تجویز انتقال منافع مورد اجاره و انتقال سند رسمی به نسبت سهم‌الارث صادر شده است، تجدیدنظرخواهی نموده و جهت اعتراض آنان به شرح لایحه‌ی تقدیمی غیر موجه بودن رأی و این که خلاف مواد 140 و 867 از قانون مدنی می‌باشد. از سوی تجدیدنظرخواندگان لایحه‌ای تقدیم نشده است، لیکن با توجه به اختلافی بودن موضوع و این که مطابق نظریه‌ی اکثریت قضات که در ردیف 199 از کتاب اندیشه‌های قضائی به چاپ رسیده است در تأیید استدلال دادگاه نخستین است و از آن جا که استحقاق مستأجر به حق کسب و پیشه تحت شرایط قانونی نسبت به کلیت حق مشاع است و ورثه هم قائم مقام مستأجر متوفی می‌باشند و واگذاری قسمتی از مورد اجاره که یک باب مغازه است، علاوه بر این که از حیث اجرای رأی مواجه با اشکالاتی است، در تزاحم با حقوق موجر که مورد اجاره را فقط به یک نفر اجاره داده می‌باشد بنابراین تجدیدنظرخواهی با هیچ‌یک از جهات مصرح در ماده‌ی 348 از قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 انطباق ندارد و در این مرحله از رسیدگی اعتراض مؤثر و مدللی که موجبات نقض دادنامه را فراهم سازد مطرح نشده و به گونه ای نیست که به اساس آن خدشه وارد سازد، نهایتاً با ردّ تجدیدنظرخواهی به استناد قسمت اخیر ماده‌ی 358 از قانون مذکور، دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید و استوار گردید. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه 55 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

اصلان پور – مؤمنی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.