اعمال اصل رفتار ملی در دعاوی مربوط به علامت تجاری

اعمال اصل رفتار ملی در دعاوی مربوط به علامت تجاری

درتاریخ : 1392/07/06 به شماره : 9209970224400892

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 44 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: حقوق مالکیت معنوی، اخذ تامین از اتباع دولتهای خارجی، کنوانسیون پاریس، علامت تجاری، اصل رفتار ملی

چکیده رای

با توجه به اینکه کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی مقرر داشته که اتباع کلیه اعضا از حقوق مساوی مانند اتباع داخلی برخوردارند و کشور ایران نیز به این کنوانسیون پیوسته است و چون اتباع داخلی از ایداع تأمین در جریان دادخواهی معاف هستند، اخذ تأمین از خواهان دارای تابعیت خارجی در خصوص دعاوی مربوط به علامت تجاری، مطابق مقررات قانونی نیست.

رای بدوی

در خصوص دعوی آقای م.خ. به وکالت از شرکت پ.و. و شرکت پ.پ. به‌طرفیت شرکت پ.الف. به شماره ثبت …. با وکالت آقای م.ر. مبنی بر اعلام فسخ قرارداد اجاره بهره‌برداری از علائم تجاری و دانش تکنولوژی مورخ اول جولای سال 2000 میلادی و ممنوعیت خوانده از هر قسم استفاده از علائم تجاری و دانش تکنولوژی خواهان‌ها و محکومیت به پرداخت حق امتیاز محصولات تولیدی موجود حین فسخ قرارداد فعلاً مقوم به 000/000/51 ریال با احتساب خسارات دادرسی دادگاه با توجه به محتویات پرونده و اظهارات و مدافعات وکلای اصحاب دعوی اولاً در خصوص درخواست اخذ تأمین از خواهان با استناد به ماده 144 قانون آیین دادرسی مدنی با توجه به اینکه موضوع مختلف‌فیه راجع است به علامت تجاری که دارای قانون خاص (قانون ثبت اختراعات طرح‌های صنعتی و علائم تجاری) می‌‌باشد و در این مورد کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی هم وضع‌شده که مطابق مواد 2و6 خامس کنوانسیون و توجهاً به الحاق دولت‌های ایران و آلمان به کنوانسیون و لزوم رعایت مقررات مربوطه (برخورداری کلیه اعضا از حقوق مساوی مانند اتباع داخلی) و توجهاً به معافیت اتباع داخلی از ایداع چنین تأمینی در جریان دادخواهی لذا ایراد مذکور غیر وارد تشخیص و مردود اعلام می‌گردد ثانیاً در خصوص ایراد عدم صلاحیت معنونه از سوی وکیل خوانده نظر به اینکه مستند خواهان قرارداد مورخ اول جولای 2000 میلادی می‌‌باشد که در کشور آلمان فی‌مابین تنظیم‌شده و به‌موجب ماده 17 قرارداد مقرر گردیده در صورت بروز هرگونه اختلاف در رابطه با این قرارداد منحصراً دادگاه‌های آلمان صالح به رسیدگی و قانون حاکم هم قانون آلمان است و با توجه به اصل حاکمیت اراده و نظر به اینکه قضیه حاضر خارج از شمول مواد 971 و 975 قانون مدنی است لذا با وارد تشخیص دادن ایراد اخیرالذکر مستنداً به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی دعوی مطروحه را غیرقابل استماع تشخیص داده و قرار رد آن را صادر و اعلام می‌دارد رأی صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل‌تجدید نظرخواهی در محاکم تجدیدنظر تهران می‌‌باشد.
رییس شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی تهران – احمدی

 

رای دادگاه تجدید نظر

تجدید‌نظرخواهی 1- شرکت پ.و. 2- شرکت پ.پ. به‌طرفیت شرکت پ.الف. (سهامی خاص) نسبت به دادنامه شماره 01091مورخ 10/12/91 صادره از شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی تهران که بر اساس آن قرار رد دعوی تجدیدنظرخواهان در مورد دعوی آن‌ها مبنی بر فسخ قرارداد اجاره بهره‌برداری از علائم تجاری و دانش تکنولوژی خواهان‌ها و محکومیت به پرداخت حق امتیاز محصولات تولیدی صادر و اعلام‌شده است وارد و موجّه نمی‌‌باشد زیرا دادنامه تجدیدنظر خواسته وفق مقررات و بر اساس محتویات پرونده صادرشده و از ناحیه آقای وکیل تجدیدنظرخواه علل و جهات موجّه‌ای که موجبات نقض و از هم گسیختن دادنامه تجدیدنظر خواسته را فراهم نماید ابراز و اقامه نشده است بر این اساس تجدیدنظرخواهی خارج از شقوق مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی تشخیص به استناد صدر ماده 353 همان قانون با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته تأیید می‌شود رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 44 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
شیخ علیا لواسانی ـ توحیدی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.