اعلام تعارض آراء صادره از شعب دوم و ششم دیوان عدالت اداری.

اعلام تعارض آراء صادره از شعب دوم و ششم دیوان عدالت اداری.

این دادنامه به منظور رسیدگی به طرح دعوی ــ با خواسته اعلام تعارض آراء صادره از شعب دوم و ششم دیوان عدالت اداری. از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با مشخصات پرونده، گردش کار و رأی زیر صادر شده است:

کلاسه پرونده : 41/69

شاکی : ــ

تاریخ رأی: سه شنبه 3 مهر 1369

شماره دادنامه :

مقدمه:
الف)شعبه ششم دیوان عدالت اداری، در رسیدگی به پرونده کلاسه 68/479 موضوع شکایت خانم زبیدا سرخانپور به طرفیت: هیأت گزینش بهداری آذربایجان شرقی. بهداری مشکین شهر، به خواسته: درخواست رسیدگی به تصمیم هیأت گزینش و احقاق حق، و اعاده به خدمت و برقراری حقوق از دست رفته، به شرح دادنامه شماره 648- 24/10/68 چنین رأی صادر نموده است: با توجه به محتویات پرونده و نامه شماره 45987- 17/9/65 مدیر عامل سازمان منطقه‌ای بهداری آذربایجان شرقی که حکایت دارد نامبرده را و اجد شرایط لازم برای استخدام در شبکه بهداری مشکین شهر، نشناخته‌اند، و تشخیص این امر در حدود صلاحیت هیأت‌های اظهارکننده می‌باشد، و در این مورد دیوان عدالت اداری قانوناً رسیدگی ماهوی نمی‌کند، و از جهت رسیدگی شکلی نیز تخلفی اعلام نشده، و به علاوه سازمان طرف شکایت مخیر به انتخاب اصلح از بین داوطلبان بوده، و اگر شاکی مشمول این انتخاب نگردیده و سازمان منطقه‌ای بهداری آذربایجان شرقی به استناد ماده 9 آیین‌نامه استخدامی تأمین اجتماعی استخدام وی را رد کرده، تخلفی از قانون و مقررات نیست. علیهذا شکایت شاکی، غیر وارد تشخیص، و رأی به رد آن صادر می‌گردد.
ب)شعبه دوم رسیدگی به پرونده کلاسه 66/458 موضوع شکایت خانم طاهره ممیشی، به طرفیت هسته گزینش نیروی انسانی بهداری آذربایجان شرقی تبریز به شرح دادنامه شماره 26 مورخ 19/1/69، چنین رأی صادر نموده است: نظر به اینکه شاکیه به موجب حکم شماره 63293/5 مورخ 28/11/63 از 1/1/63 به استخدام آزمایشی پذیرفته شده، و در متن حکم مدت خدمت مزبور 2 سال تعیین شده، قهراً در 29/12/65 استخدام آزمایشی پایان یافته، و نامبرده از 1/1/66 در حکم استخدام رسمی قطعی تلقی شده و بر فرض که شاکیه تخلف از مقررات نموده باشد، و یا ادامه خدمت وی مورد تأیید نباشد، پس از پایان دوره آزمایشی رسیدگی به آن امور در صلاحیت هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری می‌باشد، و هر اقدامی که بدون اظهارنظر هیأت‌های مزبور باشد، وجه قانونی نداشته، و باطل است، و به لحاظ اینکه شاکی به موجب حکم شماره 15304/5- 17/3/65 طبق نظریه هسته گزینش شماره 1627/ه/گ مورخ 26/12/64 از کار برکنار شده، اقدام به اخراج نظر به اینکه پس از پایان دوره آزمایشی انجام گرفته، فاقد و جاهات قانونی است، و تعیین تاریخ اجراء حکم به 26/12/64 موجب صحت اقدامات در 17/3/65 نمی‌‌باشد. بناء، عیلهذا و به نحو مطروح رأی به ورود شکایت و ابطال اقدامات اداره خوانده، صادر می‌گردد.
هیأت عمومی دیوان عدالت ادار، در تاریخ فوق، به ریاست آیت‌ا… سیدابوالفضل موسوی تبریزی و با حضور رؤسای شعب دیوان تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء به شرح آتی مبادرت به صدور رأی می‌نماید.
رای هیات عمومی:
نظر به اینکه هسته گزینش در مهلت مقرر مذکور در ماده 18 قانون استخدام کشوری نظریه خود مبنی بر عدم صلاحیت مستخدم آزمایشی را اعلام داشته، لذا تأخیر در صدور حکم برکناری از خدمت موضوع ماده 20 قانون استخدام کشوری، موجد حق برای مستخدم نگردیده، در نتیجه دادنامه شماره 648- 24/10/68 صادره از شعبه ششم دیوان عدالت اداری، که متضمن این معنا است، مطابق با قانون و مقررات، تشخیص می‌گردد. این رأی به استناد قسمت اخیر ماده 20 قانون دیوان عدالت اداری، برای شعب دیوان و سایر مراجع، در موارد مشابه لازم‌الاتباع است.
رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
سیدابوالفضل موسوی تبریزی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.