اختیار دستگاه اجرایی در انتقال مستخدمین قراردادی

اختیار دستگاه اجرایی در انتقال مستخدمین قراردادی

درتاریخ : 1392/04/25 به شماره : 9209970901800767

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 18 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی عام، انتقال کارمند، استخدام قراردادی، قرارداد کار معین، تغییر محل خدمت، انتقال از کلانشهرها، فسخ قرارداد

چکیده رای

از آنجا که قرارداد انجام کار معین هیچ گونه تعهد استخدامی برای اداره ایجاد نمی‏نماید، نمی‌توان به استناد این قرارداد اداره را به لغو حکم انتقال کارمند الزام نمود. زیرا کارمند می‌تواند در صورت ضرر و زیان در ادامه همکاری، قرارداد را لغو و شغل دیگری اختیار کند.

رای بدوی

در خصوص شکایت آقای (ع.م.) علیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به خواسته صدور حکم ابطال حکم انتقال از کلانشهر تهران به شماره نامه … مورخ … و الزام به بازگشت به محل خدمت سابق شاکی، به اختصار اظهار داشته است، 6 سال سابقه خدمت دارد و محل سکونت وی در شهریار است و رفت و آمد به استان البرز برای وی مشقت آور است و از طرفی در تقسیمات اخیر محل سکونت وی نیز جزء استان تهران شده است، تقاضای صدور حکم شایسته به شرح خواسته فوق را دارد. مشتکی‌عنه ردیف اول در دفاع اظهار داشته است: انتقال شاکی بر اساس مصوبه شماره 46332/220 مورخ 9/9/89 معاونت راهبردی منابع انسانی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور بر اساس بند 4 مصوبه شماره 96785/45017 مورخ 3/5/89 و بر اساس بندهای 12 و 22 و 23 تصمیم نامه نمایندگان رئیس جمهور صورت گرفته و اقدامات معموله قانونی است؛ دیگر مشتکی‌عنه معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به شرح لایحه شماره 39139/91/231 مورخ 9/10/91 اظهار داشته است: اعطای تسهیلات مربوط به دستگاه‌های اجرایی و استانداری است، شاکی می‏بایست مطالبات مصوب را از طریق مجاری قانونی پیگیری نماید و شکایت ارتباطی با وی ندارد. دیوان پس از بررسی ادعای شاکی و دفاعیات مشتکی‌عنهما و اسناد و مدارک پیوست: اولاً ـ شاکی از جمله کارکنان قراردادی است و اعطای تسهیلات نسبت به کارکنان رسمی و پیمانی می‏باشد و برابر بند 29 قرارداد انجام کار معین، هیچگونه تعهد استخدامی اعم از رسمی و پیمانی در نتیجه این قرارداد برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی [ایجاد] نمی‏نماید. مفهوم مخالف مانحن فیه این است در صورت ضرر و زیان و مشقت ادامه همکاری، شاکی می‏تواند قرارداد خود را لغو و شغل دیگری اختیار نماید و دولت تعهد مضاعف به افراد مشمول قرارداد انجام کار معین ندارد. ثانیاً ـ به موجب بند 20 قرارداد، مدت آن فقط یک سال است و در صورت نیاز دستگاه اجرایی قرارداد جدید منعقد می‏کند. ثالثاً ـ در مصوبات هیأت وزیران و معاونت نیروی انسانی رئیس جمهور الزامی به اعطای امتیاز به شاغلین قرارداد انجام کار معین دیده نشده است. رابعاً ـ اعطای امتیاز توسط سایر مراجع اجرایی پرداخت می‏شود و در مانحن‌فیه ارتباطی بر مشتکی‌عنهما ندارد. بنا به مراتب مذکور شکایت غیر وارد است، حکم به رد آن صادر و اعلام می‏گردد. این رأی به استناد مواد 7 و 13 از قانون دیوان صادر شده و قطعی است.
رئیس شعبه 18 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
کرمی ـ توکلی دهاقانی

رای دیوان

 

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.