اثر انتقال مورد اجاره بین مستأجرین مشاعی

اثر انتقال مورد اجاره بین مستأجرین مشاعی

درتاریخ : 1392/01/26 به شماره : 9209970225000063

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 49 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اجاره، تخلیه، انتقال اجاره به غیر، قانون روابط موجر و مستأجر 1356

چکیده رای

انتقال منافع عین مستأجره از سوی یک شریک به شریک دیگر به علت اینکه شریک نیز خود مستأجر مورد اجاره است و حق دارد از تمام ذرات مورد اجاره استفاده کند، از مصادیق تخلیه به علت انتقال به غیر نمی‌باشد.

رای بدوی

در خصوص دعوی خواهان بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی (سازمان اموال و املاک) با نمایندگی حقوقی آقای ح.ت. به طرفیت خواندگان به خواسته صدور حکم مبنی بر تخلیه سه دانگ محل مورد اجاره موضوع اجاره‌نامه رسمی شماره 20644 مورخه 12/10/50 جزو پلاک ثبتی شماره 777/4677 بخش 7 تهران به لحاظ انتقال مورد اجاره به غیر با احتساب کلیه خسارات دادرسی نماینده بنیاد مدعی است که خوانده ردیف اول سه دانگ از شش دانگ محل مورد اجاره را به همراه مورث خواندگان ردیف‌های دوم الی نهم در تصرف استیجاری داشته لیکن آن را بدون اذن و اجازه بنیاد، خواهان، به مورث خواندگان ردیف دوم الی نهم منتقل نموده در حالی‌که در اجاره‌نامه استنادی، این حق از خوانده ردیف اول به عنوان مالک سه دانگ سرقفلی محل مورد اجاره سلب شده است. دادگاه از توجه به محتویات پرونده و مدافعات خوانده ردیف اول وکیل خواندگان ردیف‌های دوم الی نهم دعوی خواهان را ثابت نمی‌داند. زیرا اولاً این نقل و انتقال، مربوط به قبل از تاریخ تملک بنیاد، خواهان، بوده زیرا بنیاد، خواهان، در 24/6/90 مالک پلاک مرقوم گردیده درثانی انتقال محل مورد اجاره از یک شریک به شریک دیگر انتقال به غیر، مورد نظر قانونگذار در‌‌[قانون] روابط موجر و مستأجر سال 1356 محسوب نمی‌گردد، در نتیجه دادگاه دعوی خواهان را بلادلیل تلقی، مستنداً به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه‌های عمومی و انقلاب، حکم بر بطلان دعوی خواهان را صادر و اعلام می‌دارد. رأی دادگاه حضوری و ظرف بیست روز از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 22 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ میرزا جانی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی (سازمان اموال و املاک) به‌ طرفیت آقایان و خانم‌ها 1- م. 2- ج. 3- الف. 4- م. 5- م. 6- م. 7- م. 8- م. 9- ع. همگی ص. نسبت به دادنامه شماره 910656 مورخ 29/7/91 صادره از شعبه 22 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم بر بطلان دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته صدور حکم بر تخلیه سه دانگ محل مورد اجاره موضوع اجاره نامه رسمی شماره 20644 مورخ 12/10/50 جزو پلاک ثبتی شماره 777/4677 بخش 7 تهران به لحاظ انتقال مورد اجاره به غیر و مطالبه خسارات دادرسی به لحاظ اینکه نقل و انتقال، قبل از تاریخ تملک بنیاد بوده و نیز انتقال از یک شریک به شریک دیگر، انتقال مورد نظر قانونگذار نیست، صادر گردیده است. اکنون با بررسی محتویات پرونده و مداقه در اوراق آن، هرچند آقای م.ص. مدعی است که سهم خود از مورد اجاره را واگذار ننموده اما با توجه به اینکه واگذاری قبل از تاریخ تملک بنیاد صورت گرفته و بعد هم مورد اجاره به شریک دیگر واگذار گردیده که این واگذاری با استعانت از نظریه شماره 5518/7 مورخ 30/11/76 اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه به علت اینکه شریک نیز خود مستأجر مورد اجاره است و حق دارد از تمام ذرات مورد اجاره استفاده کند، از مصادیق تخلیه به علت انتقال به غیر نمی‌باشد. بنابراین رأی تجدیدنظرخواسته که با توجه به مراتب مذکور و با رعایت مقررات قانونی صادر گردیده صحیح و خالی از اشکال تشخیص و ضمن رد تجدیدنظرخواهی به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب مدنی دادنامه معترض‌عنه تأیید می‌گردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 49 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
فقیه محمدی ـ غنچه

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.