ابطال مواد 6 و7 آیین نام مرخصی‌ها.

ابطال مواد 6 و7 آیین نام مرخصی‌ها.

این دادنامه به منظور رسیدگی به طرح دعوی آقای علیرضا آزادی. با خواسته ابطال مواد 6 و7 آیین نام مرخصی‌ها. از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با مشخصات پرونده، گردش کار و رأی زیر صادر شده است:

کلاسه پرونده : 213/79

شاکی : آقای علیرضا آزادی.

تاریخ رأی: يکشنبه 28 اسفند 1379

شماره دادنامه :

مقدمه:
شاکی طی دادخواست تقدیمی اعلام داشته ‌است، ماده 47 قانون استخدام کشوری مقرر می‌دارد، مستخدمین رسمی دولت سالی یک ماه حق مرخصی با استفاده از حقوق و فوق‌العاده‌های مربوط رادارند، این ماده علی‌الاطلاق و بدون هیچ قید و شرط و محدودیتی تدوین یافته است و به همین جهت ماده 9 آیین‌نامه مرخصی‌ها مصوب هیأت وزیران که برخورداری از مرخصی استفاده نشده را مقید و محدود به مدت معین کرده است مغایر قانون تشخیص و طی رأی شماره 257-20/6/1378 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ابطال گردیده ‌است. علیهذا ماده 6 آیین‌نامه که اشعار می‌دارد « … هرکارمند موظف است در طول سال مرخصی استحقاقی خود را درخواست نماید… با ماده 47 قانون استخدام کشوری تهافت داشته، اطلاق آن را مقید می‌سازد نتیجتاً مغایر قانون بوده و به منظور جلوگیری از حقوق مستخدمان دولت ابطال مواد 6 و7 آیین‌نامه مرخصی‌ها تقاضا می‌شود.
مدیرکل حقوقی سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی در پاسخ به شکایت مذکور طی نامه شماره 43313/53/2 مورخ 6/10/1379 اعلام داشته‎اند،‌ مواد 6 و7 آیین‌نامه مرخصی‌ها به قوت خود باقی است لذا استناد به مواد مذکور بلامانع است و با مفاد دادنامه 257 مورخ 20/6/1378 مغایرتی ندارد. ماده 47 قانون استخدام کشوری صرفاً مدت مرخصی استحقاقی سالانه را تعیین نموده (یک‌ ماه در سال) و در مورد ترتیب استفاده از آن متضمن هیچ‌گونه حکمی نیست بنابراین هیچ‌گونه مغایرتی بین ماده 6 آیین‌نامه مرخصی‌ها و ماده 47 قانون استخدام کشوری وجود ندارد. در خصوص ابطال ماده 7 آیین‌نامه نیز شاکی هیچ گونه بینه و دلیلی برای ابطال ماده مذکور ارائه ننموده است.
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق به ریاست حجت‎الاسلام‎والمسلمین دری‎نجف‎آبادی و با حضور رؤسای شعب بدوی و رؤسا و مستشاران شعب تجدیدنظر تشکیل و پس از بحث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء به شرح آتی مبادرت به ‌صدور رأی می‏نماید.
رای هیات عمومی:
ماده 47 قانون استخدام کشوری مفید استحقاق مستخدم رسمی دولت به استفاده از یک ماه مرخصی با دریافت حقوق و مزایای قانونی در هرسال می‌باشد که ترتیب تحصیل آن به شرح ماده 50 قانون مذکور به آیین‌نامه مصوب هیأت وزیران محول شده است و مدلول مادتین 6 و7 آیین‌نامه مرخصی‌ها در خصوص ضرورت تقاضای استفاه از مرخصی مذکور در طول هرسال و تعیین تاریخ آن با توجه به مصالح و مقتضیات اداری مغایرتی با قانون ندارد.

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.