ابطال تبصره ذیل ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون روابط موجر و مستأجر.

ابطال تبصره ذیل ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون روابط موجر و مستأجر.

این دادنامه به منظور رسیدگی به طرح دعوی آقای کریم شافعی. با خواسته ابطال تبصره ذیل ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون روابط موجر و مستأجر. از سوی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با مشخصات پرونده، گردش کار و رأی زیر صادر شده است:

کلاسه پرونده : 459/83

شاکی : آقای کریم شافعی.

تاریخ رأی: يکشنبه 8 آذر 1383

شماره دادنامه :

مقدمه:
شاکی بشرح دادخواست تقدیمی اعلام داشته است، مطابق ماده یک قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 76 قراردادهای اجاره‎ای که در مورد اماکن مورد اشاره قبل از تاریخ لازم الاجراء شدن قانون مذکور منعقد گردیده تابع مقررات زمان انعقاد قرارداد بوده و مشمول مقررات و ضوابط قانون فوق‎الذکر نمی‎باشد لیکن برابر فراز آخر تبصره ذیل ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون مذکور شرایط تمدید قراردادهای اجاره‎ای که زمان انعقاد آنها مربوط به قبل از تاریخ لازم الاجراء شدن قانون مذکور می‎باشد را نیز مشمول مقررات قانون موصوف نموده است در صورتی که چنین قیدی در قانون یاد شده پیش‎بینی نگردیده است لذا مستدعی است با عنایت به مغایرت تبصره مذکور با مفاد ماده یک قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 76 رأی بر ابطال تبصره مزبور صادر فرمایند. معاون دفتر امور حقوقی دولت در پاسخ به شکایت مذکور طی نامه شماره 39016 مورخ 18/8/83 اعلام داشته‎اند، با توجه به اینکه تبصره ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون روابط موجر و مستأجر قبلاً بموجب دادنامه شماره 176، 177 و 178 مورخ 23/5/79 هیأت عمومی دیوان ابطال شده است. علیهذا رد دادخواست را به جهت فقدان موضوع برای رسیدگی خواهان است. هیأت عمومــی دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق به ریاست حجت‎الاسلام‎والمسلمین رازینی و با حضور رؤسـای شعب بدوی و رؤسـا ومستشاران شعب تجدیدنظـر تشکیل و پس از بحـث و بررسی و انجام مشاوره با اکثریت آراء بشرح آتی مبادرت بصدور رأی می‎نماید.
رأی هیأت عمومی
اعتراض شاکی نسبت به تبصره ذیل ماده 2 آیین‎نامه اجرائی قانون روابط موجر و مستأجر قبلاً مورد رسیدگی قرار گرفته و بشرح دادنامه شماره 176-177 و 178 مورخ 23/5/79 هیأت عمومی دیوان از حدود اختیارات قوه مجریه در تدوین و تصویب آیین‎نامه اجرائی فوق الاشعار تشخیص و ابطال شده است. بنابراین موردی برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم مجدد به اعتراض نسبت به همان مصوبه وجود ندارد و اعتراض شاکی در این باب مشمول مدلول دادنامه فوق‎الذکر است .

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.