طرح شکایت به قصد احقاق حق و عجز از اثبات موضوع
درتاریخ : 1392/09/30 به شماره : 9209970238001350
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 55 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: افترا، سوءنیت، تظلمخواهی، احقاق حق، شکایت شاکی، قرار منع تعقیب
چکیده رای
صرف شکایت به منظور احقاق حق و عجز از اثبات موضوع مورد ادعا، مصداق بزه افترا نیست.
رای بدوی
در خصوص شکایت آقای ق.ق. فرزند م. علیه آقای م.ن. فرزند ن. دایر بر افترا، دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و دفاعیات موجه و مدلل وکیل مدافع متهم مبنی بر اینکه موکل وی صرفاً جهت احقاق حق و رفع ظلم اقدام به طرح شکایت نموده و در این خصوص سوءنیتی نداشته. بنابراین با عنایت به اینکه چنانچه شاکی در مقام احقـاق حقـوق و رفـع ظلـم مبـادرت بـه شکایت اما نتواند صحت اسناد را به اثبات برساند به نظر مفتری محسوب نمیشود، فلذا به لحاظ عدم احراز عنصر معنوی جرم بزهی محقق نشده و مستند به اصل سی و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران رأی بر برائت نامبرده صادر و اعلام میگردد. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
دادرس شعبه 1124 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی آقای ق.ق. به طرفیت آقای م.ن. به شرح لایحه 195 مورخ 29/7/92 از دادنامه شماره 839 مورخ 24/6/92 شعبه 1124 دادگاه عمـومی جـزایی تهـران مشعـر بـه برائت تجدیدنظرخوانده از بزه افتراء از جهت ادعای عدم توجه به دلیل ابرازی به نظر دادگاه وارد نیست زیرا صرف شکایت و عجز از اثبات موضوع ادعایی جهت احقاق حق افتراء محسوب نمیشود. در پرونده مطروحه با توجه به کیفیت موضوع مطروحه سوءنیتی احراز نمیشود و نظریه شماره 8987/7 مورخ 30/9/81 اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه نیز تأیید همین معناست، بنابراین رأی موصوف با رعایت مقررات و با لحاظ مندرجات پرونده صادر شده خللی به صحت آن وارد نیست ضمن رد اعتراض دادنامه معترضعنه به استناد شق الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری تأیید میشود. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 55 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
اصلانپور ـ نجمآبادی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.