خیانت در امانت توسط حافظ اموال

خیانت در امانت توسط حافظ اموال

درتاریخ : 1391/10/04 به شماره : 9109970907900378

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 19 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: امتناع از استرداد مال امانی، تغییر حافظ مال، حافظ اموال، خیانت در امانتخیانت در امانت، حافظ اموال، امتناع از استرداد مال امانی، تغییر حافظ مال

چکیده رای

رعایت تشریفات قانونی برای تغییر حافظ اموال ضروری است؛ لذا در صورت عدم ابلاغ اخطاریه مبنی بر تغییر حافظ و یا عدم اطلاع حافظ از مفاد اخطاریه، شمول خیانت در امانت به دلیل امتناع از استرداد، موضوعیت نخواهد داشت.

خلاصه جریان پرونده

به موجب گزارش 5437ـ4ـ3695/الف 26/2/90 ریاست اجراء ثبت، مضبوط در پرونده، متعاقب شکایت خانم الف.ص. از ع.م. پدر متقاضیان اعاده دادرسی، به موجب یک فقره چک بانکی، 24 قلم از اموال بدهکار در منزلش توقیف و تحویل فرزندان او ع. و م.م. گردیده است. سپس شاکی تقاضای تغییر محافظ اموال را از اجرا ثبت نموده تا اموال تحویل دیگری شود. در تاریخ 12/2/90 مأمور اجرا ثبت، به منزل متهمان جهت تحویل مراجعه نموده که حافظین حضور نداشته‌اند. (صفحه 3 پرونده) دو برگ اخطاریه جهت حافظین صادر می‌شود که به علت تغییر حافظ و تحویل اموال بازداشتی، به دائره اجرا ثبت مراجعه نمایند. این اخطاریه‌ها به خواهر آن‌ها ابلاغ قانونی شده. خانم الف.ص. به اتهام خیانت در امانت، علیه آنان اعلام جرم نموده و به موجب صورت‌جلسه مورخه 22/2/90 کلانتری، متهمان در کلانتری اظهار داشته‌اند، به علت فوت احد از بستگان به ساری مسافرت کرده و اخطاریه به آن‌ها ابلاغ نشده. هم‌اکنون مجدداً به ما ابلاغ نمایند که اموال را به حافظ دیگری بسپاریم. مطلع خواهم بود در صورتی که توقف اجرای حکم صادر نشده باشد. شاکی اظهار داشته احد آن‌ها را در دادسرای ناحیه مشاهده نموده است. در تحقیقات مورخه 27/2/90 نیز نزد آقای بازپرس، اعلام آمادگی برای تحویل اموال اعلام نموده‌اند. (صفحه 23 پرونده) امر دادسرا قرار مجرمیت متهمان را به عنوان خیانت در امانت صادر و پس از صدور کیفرخواست شعبه 1052 دادگاه عمومی جزایی، با احراز بزهکاری متهمان به استناد ماده 674 قانون مجازات اسلامی، هر یک را به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم نموده‌اند. وکیل محکوم‌علیهما از این حکم درخواست تجدیدنظر نموده و شعبه 61 دادگاه تجدیدنظر استان  به شرح دادنامه شماره 9109972130600113 رأی دادگاه بدوی را از لحاظ احراز بزهکاری متهمان تأیید و مجازات حبس را به سه ماه و یک روز تخفیف داده‌اند. خانم م.الف. وکیل دادگستری، به وکالت از محکوم‌علیهما درخواست اعاده دادرسی نموده و پرونده پس از وصول به دیوان‌عالی کشور، به این شعبه ارجاع گردیده است. لایحه‌ وکیل متقاضیان در هنگام شور قرائت می‌شود.

رای دیوان

درخواست اعاده دادرسی ع. و م.م. از رأی 919972130600113 شعبه 61 دادگاه تجدیدنظر استان ، وارد است. زیرا متقاضیان در مراحل مختلف رسیدگی، آمادگی خود را برای تحویل اموال سپرده شده، اعلام نموده‌اند و ادعای تملک و یا تصرف دیگری نشده است. اخطاریه مورخه 7/2/90 دائره اجرا، در حالیکه در محل نبوده‌اند، به آنان ابلاغ قانونی شده و استحضار آن‌ها در مهلت تعیین شده، ثابت نگردیده است و حافظ دیگری که اموال به وی تحویل شده، معرفی نگردیده است. به استناد بند 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری، درخواست اعاده دادرسی پذیرفته شده و رسیدگی مجدد به شعبه دیگر دادگاه تجدیدنظر استان  محول می‌گردد.

رئیس شعبه 19 دیوان‌عالی کشور ـ مستشار شعبه

فاتحی ـ کریمی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.