جنبه عمومی جرم در ایراد ضرب و جرح عمدی
درتاریخ : 1391/09/27 به شماره : 9109970224801196
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 48 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ایراد ضرب و جرح عمدی، جنبۀ عمومی جرم، کشیده زدنایراد ضرب و جرح عمدی، جنبۀ عمومی جرم، کشیده زدن
چکیده رای
کشیده زدن به صورت، مصداق ایراد ضرب عمدی است و جنبه عمومی نیز دارد.
رای بدوی
اتهام 1- آقای ع. فرزند ع. دایر بر ضرب و جرح عمدی و توهین 2- آقای س. دایر بر فحاشی (استعمال و به کاربردن الفاظ رکیک) با توجه به شکایت شکات به نام های خانم ل. و خانم ف. ، کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه5 تهران و اعتراف صریح متهم ردیف اول به این که یک کشیده را به خانم ل. زده است و با توجه به گزارش مأموران نیروی انتظامی مستقر در دادسرای ناحیه 5 تهران و نظریه پزشکی قانونی و مواد 269 و 481 و480 و 608 قانون مجازات اسلامی آقای ع. را به لحاظ ایراد ضرب عمدی به پرداخت یک دینار و نیم دیه کامل در حق خانم ل. و به لحاظ جنبه عمومی بزه، مشارالیه را به لحاظ کهولت سن و فقدان سابقه کیفری به پرداخت مبلغ000/000/10ریال جزای نقدی بدل از حبس و به لحاظ بزه توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی و به لحاظ این که متهم دیگر پرونده صرفاً الفاظ بسیار رکیک به کار برده وی (آقای س.) را به تحمل50 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید و در مورد اتهام وی دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی با توجه به این که مشارالیه هیچ گونه ضربه ای به شاکیه وارد ننموده است لذا آقای س. را از جهت اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی به استناد اصل 37 قانون اساسی تبرئه می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر می باشد.
رئیس شعبه 1161دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ابراهیمی
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره 00280 مورخ 4/4/1391 شعبه 1161 دادگاه عمومی جزایی تهران که ضمن آن نام برده به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی به شرح مندرج در رأی مذکور از حیث جنبه خصوصی به پرداخت یک دینار و نیم دیه کامله یک مرد مسلمان به شاکیه خصوصی خانم ل. همسر سابق فرزندش محکوم شده است، دادگاه با توجه به میزان دیه تعیین شده در رأی که بیش از خمس دیه کامله یک مرد مسلمان نیست و طبق مدلول ماده 232 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و مدلول بند «د» آن، چنین احکامی قطعی محسوب و در نتیجه قابل طرح و رسیدگی در این مرحله نمی باشد؛ لذا به جهات مذکوره قرار رد درخواست تجدیدنظر در این مورد صادر می گردد. و اما تجدیدنظرخواهی نام برده نسبت به آن قسمت از رأی مذکور که از حیث جنبه عمومی جرم به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال جزای نقدی به صندوق دولت و به اتهام توهین به پرداخت مبلغ یک میلیون ریال جزای نقدی به صندوق دولت محکوم و تجدیدنظرخواهی آقای س. نسبت به آن قسمت از رأی مذکور که نام برده به اتهام توهین از طریق به کار بردن الفاظ رکیک به شاکیه خصوصی به تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده است وارد نیست زیرا با توجه به محتویات پرونده و اوضاع و احوال منعکسه در آن از جمله دلایل و مبانی صدور رأی در این قسمت و مفاد کیفرخواست شماره 901598-30/1/1390 دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 تهران (شماره 200271-2/2/1391) صدور رأی در این قسمت مغایر مقررات مربوطه به نظر نمی رسد؛ النهایه پرداخت مبلغ یک میلیون ریال به جای ده میلیون ریال در مورد جنبه عمومی جرم و پرداخت مبلغ پانصد هزار ریال جزای نقدی به جای قید تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری در مورد آقای س. مناسب تر به حال متهمین به نظر می رسد و رأی مذکور در این دو مورد به نحو مذکور اصلاح می شود و نظر به این که از ناحیه تجدیدنظرخواه دلیلی که نقض رأی تجدیدنظرخواسته را در این قسمت ایجاب نماید اقامه نشده است لذا به جهات مذکوره مستنداً به مدلول بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی تجدیدنظرخواسته را در این قسمت به نحو اصلاح شده تأیید می نماید. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 48 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
میراحمدی ـ کریمی یزدی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.