خلاصه: بر اساس رأی وحدت رویه شماره ۶۹۲، ساخت و فروش عینک طبی به عنوان حرفهای وابسته به پزشکی، نیازمند اخذ پروانه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. افرادی که در این حرفه فعالیت میکنند، باید دورههای آموزشی خاصی را بگذرانند و تنها پس از ارائه گواهی این دورهها میتوانند مجوز کار دریافت یا تمدید کنند.
مقدمه: در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۸۵، جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور با حضور قضات و دادستان کل کشور به بررسی اختلاف نظر میان شعب دوم و دهم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه در خصوص صدور پروانه برای ساخت و فروش عینک طبی پرداخت.
گزارش پرونده: در دو پرونده مشابه، دادگاهها به اختلاف نظر رسیدند. شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه ساخت عینک طبی را نیازمند مجوز پزشکی ندانست و حکم برائت صادر کرد، در حالی که شعبه دهم این حرفه را وابسته به پزشکی دانسته و صدور مجوز را الزامی اعلام کرد.
رأی وحدت رویه: بر اساس رأی وحدت رویه، ساخت و فروش عینک طبی به عنوان یک حرفه وابسته به پزشکی، مستلزم اخذ پروانه از وزارت بهداشت است. این رأی تأکید دارد که افراد شاغل در این حرفه باید دورههای آموزشی خاصی را طی کرده و گواهی شرکت در این دورهها را برای دریافت یا تمدید پروانه ارائه کنند. بنابراین، رأی شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه که این الزام را تأیید کرده است، صحیح و قانونی تشخیص داده شد.
نتیجه: این رأی برای تمامی شعب دیوان عالی کشور و دادگاهها لازمالاتباع است و تأکید میکند که عینکسازی طبی بدون مجوز قانونی از وزارت بهداشت، جرم محسوب میشود و افراد فعال در این حوزه باید الزامات قانونی را رعایت کنند.
علی شیئی مقدم
ایمیل:
mughadamali@outlook.com
آدرس:
خیابان مطهری خیابان لارستان بعد از خیابان حسینی راد پلاک 44 طبقه اول واحد 1