علی شیئی مقدم
وکیل 1
1403/7/23

عینک سازی طبی بدون مجوز

رأی وحدت رویه شماره ۶۹۲ هیأت عمومی دیوان عالی کشور درباره صلاحیت عینک‌سازی طبی


خلاصه: بر اساس رأی وحدت رویه شماره ۶۹۲، ساخت و فروش عینک طبی به عنوان حرفه‌ای وابسته به پزشکی، نیازمند اخذ پروانه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. افرادی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، باید دوره‌های آموزشی خاصی را بگذرانند و تنها پس از ارائه گواهی این دوره‌ها می‌توانند مجوز کار دریافت یا تمدید کنند.


مقدمه: در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۸۵، جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور با حضور قضات و دادستان کل کشور به بررسی اختلاف نظر میان شعب دوم و دهم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه در خصوص صدور پروانه برای ساخت و فروش عینک طبی پرداخت.


گزارش پرونده: در دو پرونده مشابه، دادگاه‌ها به اختلاف نظر رسیدند. شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه ساخت عینک طبی را نیازمند مجوز پزشکی ندانست و حکم برائت صادر کرد، در حالی که شعبه دهم این حرفه را وابسته به پزشکی دانسته و صدور مجوز را الزامی اعلام کرد.


رأی وحدت رویه: بر اساس رأی وحدت رویه، ساخت و فروش عینک طبی به عنوان یک حرفه وابسته به پزشکی، مستلزم اخذ پروانه از وزارت بهداشت است. این رأی تأکید دارد که افراد شاغل در این حرفه باید دوره‌های آموزشی خاصی را طی کرده و گواهی شرکت در این دوره‌ها را برای دریافت یا تمدید پروانه ارائه کنند. بنابراین، رأی شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان کرمانشاه که این الزام را تأیید کرده است، صحیح و قانونی تشخیص داده شد.


نتیجه: این رأی برای تمامی شعب دیوان عالی کشور و دادگاه‌ها لازم‌الاتباع است و تأکید می‌کند که عینک‌سازی طبی بدون مجوز قانونی از وزارت بهداشت، جرم محسوب می‌شود و افراد فعال در این حوزه باید الزامات قانونی را رعایت کنند.

سوالات متداول

1- آیا ساخت و فروش عینک طبی نیاز به مجوز دارد؟

بله، بر اساس رأی وحدت رویه شماره ۶۹۲، ساخت و فروش عینک طبی به عنوان یک حرفه وابسته به پزشکی محسوب می‌شود و نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

2- آیا افرادی که در حوزه عینک‌سازی طبی فعالیت می‌کنند، باید دوره‌های آموزشی بگذرانند؟

بله، طبق تبصره ۳ ماده ۱ قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی، افراد شاغل در حرفه عینک‌سازی طبی باید دوره‌های آموزشی خاصی را بگذرانند و ارائه گواهی شرکت در این دوره‌ها برای دریافت یا تمدید پروانه کار الزامی است.

3- چه اتفاقی برای کسانی که بدون مجوز عینک طبی می‌سازند و می‌فروشند، می‌افتد؟

افرادی که بدون اخذ پروانه قانونی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه ساخت و فروش عینک طبی فعالیت می‌کنند، مرتکب جرم شده‌اند و ممکن است تحت پیگرد قانونی قرار گیرند و با مجازات‌های مقرر مواجه شوند.

0
( 0 ) 0.0
نظرات

بیشتر بخوانید


در تاریخ 1404/1/16
مقدمه گاهی پیش می‌آید که یکی از زوجین، پس از انعقاد نکاح، به هر دلیلی ازدواج خود را به‌طور رسمی در دفاتر ازدواج ثبت نمی‌کند. این امر، مخصوصاً زمانی چالش‌برانگیز می‌شود که زوج فوت شود. در چنین... [ادامه مطلب]
در تاریخ 1404/1/16
گاهی در طرح دعوا علیه شرکت‌ها، دو نشانی مختلف برای اقامتگاه شرکت وجود دارد؛ یکی در اساسنامه یا اداره ثبت شرکت‌ها و دیگری در سامانه ثنا. این تفاوت آدرس‌ها، عملاً پرسش مهمی را مطرح می‌کند که برا... [ادامه مطلب]

ارتباط با من


ایمیل:

mughadamali@outlook.com

آدرس:

خیابان مطهری خیابان لارستان بعد از خیابان حسینی راد پلاک 44 طبقه اول واحد 1

شبکه های اجتماعی من:

دادراه

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد. تهیه شده در دادراه.