سپیده محمدی مزرعه
وکیل 3
1403/10/21

شیوه های جدید کلاهبرداری

قسمت یک تا شش در پست قبلی

۷.کلاهبرداری با رسیدهای جعلی :

کلاهبرداران با جعل رسیدهای پرداخت و خرید کالا به اندازه مبلغ رسید جعلی، هنگام پرداخت به بهانه محرمانه بودن رمز کارت، وارد دستگاه کارت خوان می شوند. سپس مبلغ کمتری را وارد کرده و رسید جعلی را با رسید واقعی عوض می‌کنند. فروشنده تصور می‌کند که پرداخت کامل انجام شده است، در حالی که کلاهبردار مبلغ کمتری از حساب برداشت کرده است. 

برای اجتناب از این موضوع همیشه دو نسخه از رسید کارتخوان را دریافت کرده و با هم تطبیق دهید.

از پذیرش رسیدهای مشکوک خودداری کنید و در صورت لزوم آن‌ها را با دستگاه بررسی کنید.

به هیچ وجه اجازه ندهید کلاهبرداران کنترل عملیات پرداخت را در دست بگیرند.

۸.فیشینگ‌ در وب سایت های غیر مجاز:

کلاهبرداران از لینک های پرداخت جعلی در وب‌سایت‌هایی که مغایر با موازین شرعی و قانونی هستند، استفاده می‌کنند. کاربران ممکن است به دلیل حفظ آبرو، شکایتی انجام ندهند، که این موضوع فرصتی برای کلاهبرداران فراهم می‌آورد. این نوع سایت‌ها شامل سایت‌های دوستیابی، صیغه‌یابی، قمار، و فروش مواد غیرمجاز هستند.

۹.فروش آنتی ویروس های جعلی:

کلاهبرداران با تبلیغات ترسناک به کاربران می‌گویند که سیستمشان به آنتی‌ویروس نیاز دارد. این نرم‌افزارهای جعلی که به‌طور مخفیانه بر روی سیستم نصب می‌شوند، هیچ قابلیت ویروس‌کشی ندارند و تنها برای نمایش تبلیغات طراحی شده‌اند. در نهایت، کاربران هزینه‌ای برای آنتی‌ویروس پرداخت می‌کنند که هیچ عملکردی ندارد.

۱۰.کلاهبرداری در فضای مجازی و درگاه های پرداخت جعلی:

کلاهبرداران با ایجاد وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های جعلی، درگاه‌های پرداخت تقلبی شبیه‌سازی می‌کنند. کاربران با وارد کردن اطلاعات بانکی خود در این درگاه‌ها، قربانی کلاهبرداران می‌شوند. برای مقابله با این نوع کلاهبرداری، قبل از وارد کردن اطلاعات خود، از معتبر بودن سایت اطمینان حاصل کرده و آدرس وب‌سایت را بررسی کنید. بررسی آدرس سایت (URL)، اطمینان از استفاده از پروتکل HTTPS و پرهیز از کلیک روی لینک‌های مشکوک و توجه به علامت قفل سبز در نوار آدرس می‌تواند از وقوع این نوع کلاهبرداری‌ها جلوگیری کند.

۱۱.کلاهبرداری های مثلثی :

در این روش، کلاهبردارکالا را از یک فروشنده واقعی خریداری کرده و سپس آگهی مشابه آن کالا را منتشر می‌کند. وقتی خریدار وجه را به حساب فروشنده واقعی واریز می‌کند، مجرم کالا را دریافت کرده بدون اینکه پولی پرداخت کند.

۱۲.شگرد کلاهبرداری از طریق تماس های از دست رفته:

در این شیوه کلاهبرداران با شماره‌گیری به صورت تصادفی، تماس‌های از دست رفته ارسال می‌کنند. هنگامی که فرد به این تماس‌ها پاسخ می‌دهد، به‌طور ناخودآگاه وارد یک سرویس پرداخت تلفنی می‌شود که بلافاصله مبلغی از حساب وی کسر می‌کند. این شیوه کلاهبرداری به دلیل پنهان بودن فرایند پرداخت، به سختی قابل شناسایی است.

قابل ذکر است که این روش کلاهبرداری توسط پلیس فتا در دست بررسی است و هنوز راه حلی برای مقابله با آن ارائه نشده لذا به هیچ عنوان به تماس‌های از دست رفته ناشناس پاسخ ندهید.


ویژگی کلاهبرداران:

کلاهبرداران معمولاً با روش‌هایی مانند وعده‌های وسوسه‌انگیز، ایجاد اضطرار، و پنهان کردن هویت خود سعی می‌کنند قربانیان را فریب دهند. نکاتی مانند فقدان مدارک، فشار به تصمیم‌گیری فوری، و عدم شفافیت در اطلاعات می‌توانند نشانه‌های این‌گونه کلاهبرداری‌ها باشند.


گروه‌های هدف کلاهبرداری:

•افراد مسن و ناآگاه از تکنولوژی: این افراد بیشتر در معرض کلاهبرداری‌های تلفنی، پیامکی و آنلاین قرار دارند.

•افراد کم‌تجربه در خرید اینترنتی و بازارهای مالی: کسانی که به‌طور ناگهانی با پیشنهادات بسیار وسوسه‌انگیز روبه‌رو می‌شوند، ممکن است گرفتار کلاهبرداری شوند.

•افراد نیازمند و افرادی که به دنبال وام یا تسهیلات مالی هستند: این گروه‌ها اغلب به‌دنبال راه‌های سریع‌تر برای حل مشکلات مالی خود هستند و کلاهبرداران از این نقطه ضعف استفاده می‌کنند.


پایدار باشید.


0
( 0 ) 0.0
نظرات

بیشتر بخوانید


در تاریخ 1403/11/21
بازی حقوقی یا ترفند برای تصاحب اموال؟ داستان پشت انتقال یک دانگ از ملک به نام همسرمقدمه... [ادامه مطلب]
در تاریخ 1403/11/18
چک صیادی شما در معرض سوء استفاده کلاهبرداران، اگر این موارد را ندانید۱-لطفا توضیح مختصر... [ادامه مطلب]

ارتباط با من


سپیده محمدی مزرعه

آدرس:

بندرعباس

دادراه

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد. تهیه شده در دادراه.