کارشناس ارشد و داتشجوی دکترا و متعهد و دارای تجربه کافی برای امور محوله..5 سال سابقه امور کالتی ..سابقه 14 سال تجربه امور اجرایی در دستگاه قضا
شاهد پس از ادای شهادت، با آثار و تبعات خواسته و ناخواستهای مواجه است، زیرا شهادت شاهد غالباً از سه حالت خارج نیست: حالت اول اینکه شهادت صحیح و مطابق با واقع ادا شده است. حالت دوم اینکه ممکن است برای قاضی ثابت میشود او در موضوع شهادت به دروغ متوسّل شده است؛ و سوم اینکه خود شاهد اقرار میکند که در مورد شهادت بهطور خلاف واقع اظهاراتی کرده است. (رجوع از شهادت)
دادرس دادگاه قبل از ادای گواهی، مجازات شهادت دروغ را به وی تذکر میدهد؛ و شاهد سوگند یاد میکند که تمام حقیقت را بگوید و غیر از حقیقت چیزی نگوید. هیچ یک از اصحاب دعوا نباید اظهارات گواه را قطع کنند. بعد از اتمام شهادت، دادرس میتواند هر سؤالی که برای کشف حقیقت و مبانی گواهی لازم بداند، از گواهها بپرسد. همچنین اصحاب دعوا میتوانند توسط دادگاه سؤالاتی از گواه بپرسند.
دادگاه باید شهادت هر شاهد را بدون حضور شاهدان دیگر بشنود، تا شاهد فقط متکی به حافظه خود باشد و اظهارات شاهدان دیگر در بیان او موثر نباشد. قبل از ادای شهادت، مشخصات شاهد سؤال میشود. این موضوع به این دلیل است که اگر موجبات ممنوعیت او از شهادت وجود دارد، شهادت وی اخذ نشود.