صلح یک عقد لازم است یعنی نمیتوانید آنرا فسخ کنید مگر حق فسخ داشته باشید حالا شخصی قصد دارد مال خود را بکسی منتقل نماید ولی همچنان خودش تا زمان زنده بودن از منافع مال استفاده نماید در اینجا مال را صلح عمری میکند و کسی که به او صلح شده تا زمان حیات مصالح نمیتواند از مال استفاده نماید
برخلاف عرف و رواج عامیانه ، قانون بهیچ عنوان سکوت را علامت رضایت نمیداند مطابق ماده ۲۴۹ قانون مدنی، سکوت مالک ولو با حضور در مجلس عقد، رضایت محسوب نمیشود. و مالکی که سکوت کرده بعدا بجهت عدم وجود قصد میتواند معامله را باطل کند.
درصورتیکه دفترخانه برای مقدمات نقل و انتقال سند، از شهرداری استعلام نموده باشد و شهرداری ظرف ۲۰ روز پاسخ دفترخانه را ندهد میتوانید به استناد قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی ،از دفترخانه بخواهید سند را انتقال دهد البته دراین شرایط کلیه مسئولیتهای خلافی ها ، بدهیها و حتی احتمال حکم تخریب کمیسیون ماده صد نیز برعهده شماست.
این جمله فروشنده بدون مراجعه به مراجع قضایی میتواند فسخ کند، کاملا اشتباهست چرا که در هر صورت فروشنده باید تنفیذ فسخ را از دادگاه بگیرد بنابراین این جمله در قراردادها ارزشی ندارد و بجای درج این جمله بهتر است بنویسید فروشنده حق فسخ خود را با اظهارنامه به اطلاع خریدار برساند و از دادگاه تنفیذ فسخ بگیرد.
مطابق بخشنامه جدید معاون قضایی به واحدهای دادگستری و اجرای احکام مدنی در مسدود کردن کد ملی فرد بدهکار جهت تسهیل وصول مطالبات طلبکار زین پس میتوانید از اجرای احکام تقاضای ردیابی تلفن و مسدود کردن کد ملی و ممنوع الخدمات کردن فرد بدهکار را درخواست نمایید.
شما ملکی پیدا کردید که شخصی آنرا خریداری کرده ولی هنوز موعد تنظیم سند بنامش نرسیده است خرید این ملک ریسک بالایی دارد چرا؟ چون اگر فروشنده شما که در قرارداد خودش با مالک رسمی، متعهد به پرداخت ثمن باشد و به تاهد خود عمل ننماید یا بهر دلیلی، قراردادش فسخ شود شما هیچوقت مالک آن ملک نخواهید شد چون بالتبع فسخ آن قرارداد، بیع شما باطل میباشد
در خرید املاکی که ساخته شدند ولی هنوز پایان کارو متعاقبا سند ندارند باشید معامله پر ریسکی میباشد چون به احتمال زیاد یا رای تخریب در کمیسیون مربوطه دارد یا جریمه سنگینی دارد که سازنده یا مالک توان پرداخت جریمه را نداشته و از اخذ پایانکار منصرف شدند.
ضبط صدا به تنهایی جرم نیست ولی اگر از ضبط صدا برای تهدید توهین اخاذی استفاده شود جرم میباشد.
حق شفعه در املاکیست که ۱- بین دو شریک مشترک باشد نه بیشتر۲- قابل تقسیم باشد۳- یکی از شرکا سهم خودش را با بیع بفروشد در اینصورت شریک دیگر بعد از اطلاع میتواند فورا به خریدار مراجعه کند و با پرداخت ثمن ملک را ازآن خود کند و خریدار هم نمیتواند مخالفت کند برای رفع این مشکل بهتر است ملک مشاعی را باعنوان صلح معوض بخرید نه بیع
حواستان باشد اگر ملک ورثه ای میخرید بین وراث صغیر یا محجوری نباشد و اگر وجود داشت قیم داشته باشد که علاوه بر اجازه قیم اجازه اداره سرپرستی هم داشته باشند
مطابق ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه ای، افشای اسرار خصوصی دیگران جرم میباشد و مجازات آن حبس و جزای نقدی میباشد پس مراقب باشید کسی را بابت اسکرین شات از پیامهایش تهدید نکنید.
خیر باطل نیست ولیلن با اخذ کد رهگیری و ثبت معامله شما در سامانه، احتمال وقوع جرایمی چون فروش بغیر کمتر خواهد بود.
در قراردادهای ملکی، پیش می آید که بعلت اعتماد طرفین قرارداد، بدون تنظیم مبایعه نامه، وکالت فروش بلاعزل به خریدار داده میشود. آگاه باشید که وکالت در فروش، دلیل انتقال مالکیت نیست و با حجر فوت هرکدام از طرفین از بین میرود و اعتباری نخواهد داشت پس حتمادر معاملاتتان قرارداد تنظیم کنید و پس از اخذ وکالت، هرچه زودتر اقدام به انتقال سند نمایید.
برخی شروط هم خود باطل و هم قرارداد را باطل میکنند ۱- شرط خلاف مقتضای عقد مثلا در عقد بیع، شرط کنید خریدار مالک مبیع نشود این شرط باطل و قرارداد را باطل میکند ۲- شرطی که جهل به آن موجب جهل بعوضین میشود مثلا شرط کنید فروشنده حق فسخ دارد این شرط چون مدت زمان ندارد وبه فروشنده اختیار میدهد هرزمان که دلش خواست قرارداد را فسخ کند باطل و موجب باطل شدن قرارداد هم میشود.
در قراردادهایمان هر شرطی بگذاریم لازم الاجراست مگر خلاف قانون و یا نظم عمومی باشد که در آن صورت شرط باطل میباشد همچنین اگر شرط بیفایده یا نامقدور و با نامشروع هم قید کرده باشیم شرط باطل است ولی قرارداد صحیح و لازم الاجراست.
فروشنده محترمی که از خریدار چک صیادی میگیرید و خریدارچک را در سامانه ثبت نمیکند،میدانیدکه در صورت عدم ثبت چک، شما دارنده یک رسید عادی و فاقد وصف تجاری هستید و فقط با ارائه دادخواست و رسیدگی و قطعیت حکم میتوانید حسابهای خریدار را توقیف کنید یا با پرداخت خسارت احتمالی.پس برای جلوگیری از ضررو زیانتان در قرارداد شرطی بگنجانیدچنانچه خریدار ظرف همانروز یا یکروز چک خود را ثبت ننماید قرارداد منفسخ میباشد.
در قرارداد خرید و فروش ملکتان، تاریخ دقیق مراجعه به دفترخانه و ساعت دقیق و آدرس دفترخانه را قید کنید دقت بفرمایید تعطیل رسمی نباشد. حتی پیشنهاد میکنم در قرارداد، تعطیلی غیرمنتظره، را پیش بینی کنید و بنویسید چنانچه تعطیل غیرمنتظره ای باشد فردای روز تعطیل ساعت …
چنانچه ملکی بهر دلیل قابل انتقال نباشد و قرارداد شما ابطال گردد شما بعنوان خریدار متضرر خواهید شد پس بهتر است در قرارداد وجه التزامی تعیین کنیم که ضرر جبران شود مثلا بنویسیم درصورت ابطال معامله یا غیرقابل انتقال بودن مورد معامله بهر جهت یا مستحق للغیر بودن مورد معامله، فروشنده موظف است ثمن معامله را بنرخ روز بعلاوه ۲۰٪ارزش روز ملک به خریدار پرداخت نماید.
در قرارداد پیش فروش یک ساختمان که مشارکتی میباشد یعنی مالک زمین یک شخص و سازنده آن شخص یا اشخاص دیگری باشند باید حتما قرارداد مشارکت را مطالعه نمایید که فروشنده (مالک یا سازنده) واحدی از سهم خود را بفروشد چرا که معمولا در قرارداد مشارکت سهم مالک و سازنده تعیین شده است . همچنین پیشنهاد میشود در نهایت قرارداد مشارکت را پیوست قرارداد خود کنید.
اگر سازنده یک ملک، زمان اخذ پایانکار را در قرارداد مشارکت سه ماه ذکر نماید درصورتیکه بطور مثال، روال کار اداری اخذ پایانکار یکسال زمان میبرد در آن صورت اگر ظرف سه ماه ذکر شده در قرارداد، پایانکار را اخذ ننماید طرف دیگر قرارداد میتواند مطالبه خسارت قراردادی نماید چراکه اصل بر اطلاع سازنده از زمان تقریبی صدور پایانکار میباشد و چون پایانکار تعهد به انجام سه ماه داده لذا ملزم به آن میباشد
فورس ماژور حادثه ایست که قابلیت پیش بینی ندارد (سیل، کرونا (درزمان اولیل شیوع)..) و به علت وقوع آن حادثه، متعهد یک قرارداد نمیتواند به تعهداتش عمل نماید در اینصورت طرف دیگر قرارداد نمیتواند به استناد عدم ایفای تعهد متعهد از ایشان مطالبه خسارت نماید پس ملاک فورس ماژور، عدم پیش بینی بودن آن و در اصل حادثه ای خارج از اراده طرفین عقد میباشد.
۱- قرارداد اجاره را به امضای دو شاهد برسانید ۲- پس از انقضای مدت قرارداد، چنانچه مستاجر در موعد مقرر،تخلیه ننماید میبایست روزانه ....ریال بعنوان وجه التزام به موجر پرداخت نماید و موجر میتواند وجه التزام را از ودیعه کسرومابقی رامسترد نماید ۳- در قرارداد اجاره ذکر کنید درصورتیکه مستاجر دوماه ، اجاره بها را پرداخت نکند، موجر ظرف ۲۰ روز حق فسخ دارد و میتواند ازشورای حل اختلاف دستور تخلیه اخذ نمایید
شرط داوری در قراردادها، یکی از مهمترین شروط قراردادیست که در کلیه قراردادها اختیارست (جز قرارداد پیش فروش آپارتمان که الزامیست) پیشنهاد من برای شما اینست تا حد ممکن شرط داوری را در قراردادتان نپذیرید و بصراحت در قرارداد بنویسید شرط داوری را قبول ندارید و درصورت اختلاف، حل اختلاف در صلاحیت دادگاه میباشد
مطابق قانون، خواهان اعسار، میبایست فرم استشهادیه با امضای دو شاهد، را پیوست دادخواست نماید و شهودی که استشهادیه را امضا نمودند برای ادای شهادت میبایست در دادگاه حاضر شوند و اگر حتی یک نفر از شهود در جلسه رسیدگی حاضر نشود دعوای اعسارتان رد خواهد شد پیشنهاد من برای ازبین نرفتن حق و حقوقتان اینست که از فرم استشهادیه دو برگ با امضای چهارشاهد پرکنید که حداقل دونفر در جلسه دادگاه حاضر شود.
چنانچه وسیله ای را به شخصی اجاره دادید( مثلا بیل مکانیکی) حتما در قرارداد وجه التزام درج نمایید ویا خسارت تاخیر روزانه( بمیزان مبلغ اجاره روزانه آن وسیله) درج نمایید و چک تضمین از طرف مقابل دریافت نمایید.
اگر از شخصی طلبی دارید و فرصت اقدام حقوقی ندارید علی الحساب یک اظهارنامه جهت مطالبه طلبتون، برای ایشان ارسال نمایید باهمین اقدام ساده، میتوانید خسارت تاخیر (بنرخ سود بانک مرکزی) را هم از بدهکار دریافت نمایید ولی اگر اظهارنامه ارسال نکنید و بعد از چندسال مجبور به طرح دعوا شوید، خسارت تاخیر از زمان دادخواست محاسبه خواهد شد که درمقابل ارزش پول شما بسیار ناچیز میباشد.
زمانی که مجبور هستید به کارفرما سفته ای ارائه دهید حتما حتما در قرارداد ذکر نمایید سفته شماره..... بابت تضمین،به امانت در اختیار شرکت....قرارگرفت این اقدام ساده، علاج واقعه قبل وقوع است.
فاطمه اسپرهم
ایمیل:
f.sparham@gmail.com
آدرس:
تهران خیابان ولیعصر