مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک مشاع بدون اجازه شریک

در سال 92 یک قطعه زمین مسکونی به متراژصد متر به صورت مشترک با همسرم گرفتم. چند سال بعد زمین مذکور توسط پدر شوهرم که بنگاهی بود با امضای شوهرم فروخته میشه. از آن سال 10 سال میگذرد. آیا زمین که بدون امضا من فروخته شده میتوانم ادعایی در این مورد دا‌شته باشم. کپی از اصل مدرک زمین موجود است
در صورت ادعای من چه کسی محکوم می شود؟

پاسخ ها :

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

اگر سهم شما فروخته شده است شکایت کیفری فروش مال غیر، لیکن مشمول مرور زمان شده است.
مدارک قابل بررسی است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلاممی‌توانید وجه خود را دریافت نمایید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
اگر در قرارداد بیع اولیه اسم شما به عنوان خریدار ذکر شده باشد امکان اقامه دادخواست حقوقی به طرفیت همسرتان وجود خواهد داشت
اگر در قرارداد اسم شما ذکر نشده باشد ابتدا باید مالکیت شما نسبت به سهم شما در مراجع قضایی اثبات گردد
و شما باید دادخواست حقوقی اقامه نمایید
و ...

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام اگر بیع نامه ای وجود دارد باید پایین برگه امضا دو طرف باشد در غیر این صورت معامله ای انجام نشده است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر
با این شرایط فرض بر این است که معامله با اجازه شما انجام شده است.

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان طرح شکایت وجود دارد نتیجه قابل پیش‌بینی نیست.

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب
امکان طرح شکایت کیفری بدلیل شمول مروز زمان شکایت و مرور زمان تعقیب، وجود ندارد مگر اینکه شما مدعی شوید پس از 10 سال، بتازگی از فروش ملک آگاه شده اید که امکان ندارد و قابل اثبات نیست لذا اگر در اصل مدارک زمین نام شما بعنوان یکی از مالکین که شریک با همسرتان بوده اید، وجود دارد؛ امکان طرح دعوای حقوقی دارید و برحسب اینکه هدف شما ابطال معامله و تملک مجدد ملک به استناد رد معامله فضولی باشد و یا هدفتان دریافت ثمن معامله به اندازه قدرالسهم شراکت خودتان در ملک به نرخ روز باشد؛ عنوان دادخواست و جزییات نحوه اقدام متفاوت است.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

فروش مال غیر نسبت به سهم شما علیه همسر و پدرش

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
نتيجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه و دفاعیات شما

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

سلام بله میتوانید طرح دعوی کنید در صورت صحت ادعا فروشنده و خریدار مسئول استرداد مال شما هستند