از جمله تفاوت های که میان تعویق و تعلیق مجازات وجود دارد انکه؛ تعویق ، صدور حکم محکومیت را به تاخیر میاندازد، ولی تعلیق، اجرای تمام یا بخشی از حکم را معلق میکند، تعویق در جرائم تعزیری درجه ۶ تا ۸ قابل اعمال است در حالی که تعلیق در جرایم تعزیری درجه ۳ تا ۸ قابل صدور رای است، مدت تعویق صدور حکم ۶ ماه تا دو سال است در حالی که مدت تعلیق اجرای مجازات ۱ تا ۵ سال است.
به طور خلاصه در خصوص تفاوت طلاق رجعی و باین می توان گفت، در طلاق رجعی پس از اجرای صیغه طلاق در مدت عده برای مرد حق رجوع وجود دارد و زن از حق نفقه برخوردار می باشدولی در طلاق باین پس از اجرای صیغه طلاق مرد حق رجول موجود نیست مگردر شرایط استثنایی که زن در زمان عده از فدیه خود یعنی آنچه برای راضی کردن مرد بر طلاق به وی بخشیده رجوع کند که در این شرایط برای مرد حق رجوع از طلاق ولو باین ایجاد میگردد.
منظور از حق حبس در عقد نکاح ان است که زن حق دارد تا پیش از انکه تمام مهریه ( البته درصورت عند المطالبه بودن ) خود را به طور کامل دریافت ننموده می تواند از انجام وظایف زناشویی خود در قبال زوج امتناع نمایید بدون انکه این عمل او نشوز محسوب گردد.
در صورتی که زنی فوت نمایید و فرزندی نداشته باشد و تنها وارث او شوهر باشد شوهر تمام ترکه همسر متوفی خود را می برد، لیکن اگر شوهر فوت نمایید و هیچ وارث دیگری به غیر از زن نداشته باشد، زن تنها نصیب خود که همان (۱/۴) اموال است به ارث می برد و بقیه مانند ترکه بلا وراث به خزانه دولت داده می شود.
محکومیت موثر کیفری که در قانون مجازات اسلامی از آن تحت عنوان مجازات تبعی یاد می گردد به محکومیتی اطلاق میگردد که شخصی پس از صدور حکم قطعی محکومیت به مجازات و تحمل آن در جرایم عمدی برای یه مدت زمان مشخصی نیز از بعضی از حقوق اجتماعی محروم میگردد که این مدت زمان محرومیت شخص از حقوق اجتماعی را دوره محکومیت موثر کیفری می نامند.
آیا سوء پیشینه پاک می شود؟ بله، حسب ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی، سوسابقه بسته به نوع جرم و میزان مجازات آن و پس از سپری شدن مدت زمان مقرر در قانون که متغییر بین ۲تا۷ سال می باشد به صورت خودکار پاک می شود در واقع هر چند سوسابقه در پرونده قضایی شخص ثبت شده لیکن در صورت استعلام از ناحیه هر شخص حقیقی و یا حقوقی استعلام سوء پیشینه محکوم علیه در آن درج نمی گردد.
حسب ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ صرفا عدم ثبت ازدواج دایم جرم بوده و مجازات آن جزای نقدی درجه ۵ و یا حبس تعزیری درجه ۷ میباشد بنابراین اولاً مطلق ازدواج مجدد بدون اجازه همسر و یا دادگاه جرم محسوب نمیگردد، ثانیاً عدم ثبت ازدواج موقت بدون اجازه همسر و بدون ثبت هم جرم نیست ثالثاً اگر مردی بدون اجازه دادگاه و یا همسر به هر طریقی ازدواج را ثبت نمایید جرم عدم ثبت واقعه نکاح را مرتکب نشده است.
چناچه زوجه به بهانه های واهی و غیر مستدل از تمکین استنکاف نماید و اجبار ایشان به تمکین میسر نباشد، ناشزه محسوب و و از حق دریافت نفقه محروم و در صورت استمرار و مواجه زوج با عسر و حرج ایشان می تواند، دادخواست ازدواج مجدد را در مراجع مطرح نماید.
در صورتی که مرد قبل از ازدواج به دروغ صفاتی را مطرح یا دارای بیماری های مصرح در قانون مدنی باشد و این را از زن مخفی نماید و پس از انعقاد عقد آشکار گردد زن می تواند به عنوان تدلیس در نکاح تقاضای فسخ عقد نکاح را مطرح نماید.
تعیین مدت یکی از شرایط اساسی انعقاد عقد نکاح موقت می باشد و اساسا توافق زوجین بر طول مدت عقد تاثیری در ماهیت عقد نکاح موقت نداشته ولو تعیین مدت به صورت طولانی و به صورت ۹۹ ساله تنظیم گردد.
محسن هاشمی
آدرس:
اراک، خیابان شهید شریعتی ، نرسیده به مجتمع جرایم غیر عمد ، مجتمع باران طبقه 4
شبکه های اجتماعی من: