حدود چیست؟ حدود جمع کلمه ی حد میباشد حد به مجازاتی گفته میشود که میزان آن و کیفیتش در شرع اسلام مشخص شده باشد.به عنوان مثال جرم سرقت،زنا،قذف،لواط،شرب خمر و... از مهمترین جرایم حدود هستند که البته تحت شرایط خاص قابل اثبات هستند و طریقه ی اثبات آن ها هم در شرع مقدس گفته شده در این جرایم مرتکب در صورتی مسوول میباشد که علاوه بر علم و قصد و شرایط مسوولیت کیفری به حرام بودن رفتار ارتکابی نیز آگاه باشد.
طبق قانون مجازات اسلامی اگر مردی زنی را بکشد و خانواده ی مقتول خواستار قصاص مرد باشند می بایست تفاضل دیه مرد و زن را به قاتل پرداخت کنند اما اگر زنی مردی را بکشد و اولیای دم خواستار قصاص زن باشند لازم نیست چیزی پرداخت کنند. همینطور اگر پدر یا جد پدری فرزند یا نوه ی خود را به قتل برساند مجازات قصاص برای او در نظر گرفته نمیشود ولی اگر مادری فرزند خود را بکشد قصاص می شود.
با توجه به قانون مدنی اگر دختری در هر صورت بکارت خود را از دست بدهد چه از طریق تجاوز به او یا داشتن رابطه ی جنسی نامشروع از دست بدهد برای ازدواج خود نیاز به اجازه ی پدر یا جد پدری ندارد. به طریق اولی دختری که یک بار ازدواج کرده و طلاق گرفته برای ازدواج دوم نیاز به اجازه ی پدر ندارد.
این جرم می تواند به راحتی رخ دهد و صرفا در برقراری رابطه ی جنسی و لمس فیزیکی و… قابل ایجاد نیست بلکه در صورت پیامک فرستادن های نامناسب و استفاده از کلمات جنسی یا فرستادن عکس ها و فیلم های نامناسب برای فرد این جرم اتفاق می افتاد و فرد می تواند علیه فردی که این ها را فرستاده طرح دعوای شکایت کند.
توجه داشته باشید که هر لفظی که با لحن بد گفته شود و در مخاطب احساس ناخوشایند ایجاد کند می تواند مصداق جرم توهین باشد و قابل مجازات می باشد به عنوان مثال شاید کلمه ی مرتیکه یا شعور نداری یا عوضی یا دهنتو ببند تو یکی و … از این قبیل کلمات به ظاهر و در محاوره زیاد استفاده شود اما در صورت شکایت طرف مقابل می تواند تحت عنوان توهین علیه شما دعوا طرح کند.