در خصوص اموال غیر منقولی که فاقد سابقه ثبتی می باشند هنگامی می توان آن مال را توقیف نمود که محکوم علیه در ان ملک تصرفات مالکانه داشته باشد و یا به موجب حکم نهایی مراجع قضایی مالک آن شناخته شده باشد. اگر هم هنوز حکم نهایی صادر نشده باشد امکان توقیف اموال غیر منقول وجود دارد اما تا زمان صدور حکم نهایی امکان پرداخت محکوم به از ان وجود ندارد.
طبق قانون ثبت اسناد و املاک، تنها در موارد زیر شخص مالک شمرده میشود: ملک به نام او ثبت شده باشد. ملک از طریق مالک رسمی آن به او به ارث رسیده باشد. ملک به وی منتقل شده باشد و این انتقال در دفتر املاک ثبت شده باشد؛ بنابراین تنها با معرفی ملک قولنامهای به عنوان اموال، نمیتوان ادعا کرد که شخص مالک است و با توجه به عدم اثبات مالکیت به دادگاه، امکان توقیف ملک وجود ندارد.
وعدهی ازدواج به خودی خود هیچگونه مسئولیتی برای وعده دهنده ایجاد نمیکند و نمیتوان از فردی بابت عمل نکردن به وعدهی خود یا صرف خواستگاری کردن طرح شکایت یا مطالبهی خسارت کرد ؛ اما زمانیکه شخص وعده دهنده با استفاده از این وعده طرف مقابل را اغفال کند و یا بفریبد مانند اینکه از او در راستای خواستههای خود بهره کشی کند مثلاً تمتع جنسی ببرد؛ بدون شک این امر جرم و قابل پیگیری خواهد بود.
به زبان ساده و عامیانه اگر میخواهید بدانید از شما کلاهبرداری شده است یا خیر ... این مطلب را مدنظر داشته باشید چنانچه شخصی با شما رفتاری کرد و یا گفتاری داشت که شما با دست خودتان و با رضایت کامل خودتان مبلغی پول و یا هر نوع مالی را تقدیم وی کردید و بعداً متوجه دروغ بودن اعمال او و فریب خوردن خودتان شدید ؛ بدانید که شما قربانی کلاهبرداری شدهاید .
وقتی کسی فوت میکنه تا دیون و واجبات مالی اون مرحوم پرداخت نشه خبری از ارث و میراث نیست پس زوجه مثل سایر طلبکاران میتونه مهریه ش رو از ماترک متوفی مطالبه کنه و وقتی هم که مهریه رو وصول کرد اگر که چیزی از ماترک باقی مونده که بین ورثه پخش بشه میتونه سهم الارثش رو ازون میزان هم مطالبه کنه (سهم الارث زوجه در صورتی که زوج فرزند داشته باشه یک هشتم و در غیر این صورت یک چهارم)
محرومیت از ارث امکانپذیر نیست ارث یه واقعه ی حقوقیه قهریه و اراده ی مورث هیچ تاثیری در صحت یا عدم صحت اون نداره(با خیال راحت پدر و مادرتون رو حرص بدین)تنها کاری که مورث یا همون کسی که اموالش قراره به ارث برسه میتونه بکنه اینه که تا یک سوم اموالش رو وصیت کنه یعنی پدر علی وصیت کنه که یک سوم اموالش برسه به ساسان که هیچ نسبتی بینشون نیست و اگر بیش از یک سوم وصیت کنه مقدار اضافه باید به تنفیذ ورثه برسد
عنوان جرم: قوادی (نص قانون قوادی رو اینگونه تعریف کرده: قوادی یعنی رساندن دو یا چند نفر برای انجام زنا یا لواط) مجازات: برای مرد و زنی که مرتکب جرم قوادی شده اند، بار اول 75 ضربه ی شلاق؛ بار دوم برای زن مجددا همان 75 ضربه ی شلاق ولی برای مرد 75 ضربه شلاق و تا یک سال تبعید. نکته ای که میتونه جالب باشه اینه که برای اینکه عنوان جرم قوادی روی شخص صدق کنه باید رابطه ی زنا و لواط به وقوع پیوسته باشه
در چنین مواردی شخص تنها به مجازات رانندگی بدون گواهینامه محکوم میشه. (مطابق قانون نهایت تا دوسال حبس ) و قتل مصداق نداره چون برای عمدی محسوب شدن قتل باید قصد مجرمانه فرد محرز بشه. یعنی من باید واقعا قصد کشتن ایکس رو داشته باشم که در اونصورت هم چه گواهینامه داشته باشی چه نداشته باشی فرقی به حالت نمیکنه.
شخص فروشنده ممنوع المعامله نباشه چرا که معاملات این اشخاص فاقد اعتبار قانونی میباشد. (بعنوان مثال:تاجر ورشکسته یا برخی از محکومین در دادگاهها،یا افرادی که حکم حجرشون صادر شده). دقت در این موضوع که اگر ملک مشاعی هست همه فروشندگان بایستی ذیل قرارداد رو امضا کنند. هشدار: اگر شما یک ملک موروثی رو خریداری میکنید گواهی انحصار وراثت رو مشاهده کنید و امضا تمام ورثه نامبرده در گواهی نیز ذیل قرارداد درج ش
مهریه تعیین شده در عقد تحت هر شرایطی به زوجه تعلق میگیره (یه استثناء ریزی داره که در این مقال نمیگنجد که البته اونم مربوط به نکاح غیرمدخوله یا بدون نزدیکی میشه و در کل خیلی نادره. ماده ۱۰۹۸ قانون مدنی) بعضا دیده میشه؛ تصور افراد بر اینه : زوجه ای که خودش پیشقدم شده برای طلاق یا زوجه ای که رابطه نامشروع داشته مستحق مهریه نیست. ولی فی الواقع .... حتی اگر زنی شوهر خودش رو بکشه هم مهریه ش ساقط نمی