در این خصوص باید بیان داشت ماده (۲۶۵) قانون مدنی اشعار میدارد: هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است؛ بنابراین هر کس مالی به دیگری میپردازد، فرض این است که دِین خویش را اداء میکند. پس اگر ثابت شود دِینی نداشته است، میتواند آن را پس بگیرد.
هرکس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد، به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد . همچنین، بر اساس قانون اگر کسی به دروغ علیه دیگری شهادت بدهد و رأی دادگاه بر اساس شهادت دروغ او صادر شده باشد ( نه دلیل دیگری ) ، در این صورت می توان از طریق دیوان عالی کشور ، تقاضای اعاده دادرسی نمود.
وقوع بزه مزاحمت برای اشخاص به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر موضوع ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی منوط به آن است که نتیجه آن که مقصود مرتکب است محقق گردد، بنابراین در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه آن در حوزه قضایی دیگر حاصل شود، محل حدوث نتیجه مزبور، محل وقوع جرم محسوب و مناط صلاحیت دادگاه رسیدگیکننده نیز همین امر خواهد بود.
به طور کلی اگر فردی بخواهد قسمتی و یا تمامی اموال خود را در زمان حیات به نام فردی کند و در عین حال تمامی اختیار را به او ندهد یا اینکه در زمان لازم آنرا فسخ کند، میتواند از این صلح استفاده کند. فرد صلح کننده (مالک) میتواند با شرط و شروطی این کار را انجام داده و طرف مقابل هم تعهداتی را انجام دهد. (از طریق وصیت نامه تنها میتوان یک سوم اموال خود را بعد از مرگ واگذار کند).
تعیین دادگاه صالح رسیدگی به جرم کلاهبرداری رایانه ای ( رای وحدت رویه شماره 729 ) قاعده اولیه تعیین صلاحیت محلی دادگاه رسیدگی کننده به جرم در امور کیفری ، محل ارتکاب جرم است ؛ اما در برخی از جرایم همچون جرم کلاهبرداری رایانه ای تعیین دقیق محل وقوع جرم دشوار خواهد بود.
طبق ماده ۲۷۴ قانون مالیات، دارندگان حسابها و کارت های بانکی اجاره ای، چه از طریق وکالت رسمی و چه از طریق واگذاری کارت های بانکی به افراد غیر، به عنوان فرار مالیاتی مجرم محسوب میشوند.
مطابق ماده ۲۷ قانون شورا ، کلیه آرای صادره قانون شورا ظرف مهلت ۲۰ قابل تجدیدنظر خواهی میباشد و مرجع تجدید نظر از آرای قاضی شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضایی میباشد.
اگر مادری در صورتی که حق حضانت طفل با اوست بخواهد ازدواج کند حق حضانت از وی سلب میشود و در صورت صلاحیت پدر به وی اعطا میگردد، مگر اینکه در زمان طلاق، توافقی در این خصوص کرده باشند.
اگر مهریه تا 110 مثقال باشد مرد موظف به پرداخت آن است. حتی اگر تمکن مالی نداشته باشد و در صورتی که مرد در شرایط سخت باشد دادگاه مهریه را به صورت اقساطی پرداخت می کند. و ادعای طلاق خود را می کند. اما اگر مهریه بیش از 110 مثقال باشد، در صورت اثبات تمکن مالی زن از سوی زن قابل وصول است.