اگر مال مورد معامله قبل از تسلیم بدون تقصیر یا کوتاهی از طرف فروشنده تلف شود، بیع منفسخ و ثمن باید به مشتری پس داده شود، مگر اینکه فروشنده برای تسلیم به دادگاه رجوع نموده باشد یا اظهارنامه برای خریدار فرستاده باشد که در این صورت تلف از مال مشتری خواهد بود. البته به شرطی که مال معین با کلی در معین باشد.
اگر مرد مالی را به همسرش هبه کند و زن بلافاصله آن مال را به شخص دیگری منتقل کند، مرد نمیتواند به راحتی هبه را پس بگیرد، زیرا انتقال مال به شخص سوم باعث میشود که حق رجوع مرد به هبه باطل شود. در صورت بروز چنین وضعیتی، مرد باید ابتدا به دادگاه ثابت کند که هبه با قصد واقعی انجام نشده و سپس ممکن است بتواند از زن مال را پس بگیرد که شرایط خاصی را دارد.
در صورتی که زنی که دارای فرزند از شوهر قبلی خود است، با شوهر جدید ازدواج کند، سهمالارث شوهر از اموال همسرش به نسبت سایر وراث تعیین میشود. طبق قانون مدنی در صورت وجود فرزند، شوهر یکچهارم (۱/۴) از کل اموال همسرش ارث میبرد. بنابراین، در این حالت، سهم شوهر از ارث به میزان یکچهارم و سهم فرزند از مادر به نسبت تعیین شده در قانون خواهد بود.
اگر طلاق به دلیل عسر و حرج از سوی زوجه مطرح شود و او ثابت کند که ادامه زندگی برایش غیر قابل تحمل است، دادگاه می تواند حکم طلاق را صادر کند. در این صورت، زوجه مستحق اجرت المثل ایام زوجیت است، مشروط بر اینکه کارهایی را که شرعاً بر عهده اش نبوده به دستور زوج انجام داده باشد. همچنین ممکن است دادگاه حکم به نحله (مبلغی بر اساس سنوات زندگی و وضعیت مالی زوج) بدهد.
عواقب پاس نشدن چک در خرید آپارتمان یا ملک : -فسخ قرارداد -دعاوی حقوقی -مسئولیت کیفری چگونه از این مشکلات جلوگیری کنیم؟ -اطمینان از موجودی حساب -مشخص کردن شرایط پرداخت در قرارداد -استفاده از روشهای جایگزین نتیجهگیری پاس نشدن چک میتواند مشکلات حقوقی زیادی برای طرفین معامله ایجاد کند. اما با برنامهریزی درست و رعایت نکات قانونی، میتوان از وقوع این مشکلات جلوگیری کرد
زهره خدابخشيان كارگر
ایمیل:
vakil.zohre.kh@gmail.com
آدرس:
استان گلستان.شهرستان بندرگز .روبروی بانک تجارت.ساختمان معقولی.طبقه دوم. دفتر وکالت خانم خدابخشیان