به بیان ساده نفقه یعنی هزینه های روزمره یا همان پول توجیبی
توجه داشته باشید که فقط زن می تواند نفقه پرداخت نشده را از شوهرش مطالبه کند ولی فرزند، پدر و مادر یا افراد واجد نفقه فقط می توانند نفقه حال و آینده خود را مطالبه نمایند.
در همه مشاغل و حرفه ها افرادی هستند که بدون داشتن مجوزهای لازم اقدام به فعالیت می کنند. حرفه وکالت نیز از این قائده مستثنی نیست و گاهاً شنیده می شود که افرادی خود را وکیل می نامند. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی، توصیه می کنیم صرفاً به ادعای شخص افاقه نکنید و با مراجعه به دو سایت کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای دادگستری از وکیل بودن آن اطمینان خاطر یابید.
یادتون باشه اسناد عادی تاب معارضه با اسناد رسمی را ندارند اگر مالی را با سند عادی معامله کنید و مجدداً با سند رسمی انتقال یابد جرم معامله معارض تحقق نمی یابد و دعوی حقوقی است نه کیفری
محاسبه خسارت تأخیر تأدیه از زمان مطالبه طلب می باشد نه زمان تقدیم دادخواست. مثلاً قبل از دادخواست به محاکم اگر اظهارنامه به طلبکار ارسال کنید خسارت از زمان ارسال اظهارنامه محاسبه می شود.
تقسیم ارث قانونی است و اشخاص نمی توانند وراث خود را در حالت عادی از ارث محروم کنند. اما قانون موانعی را برای ارث بردن ذکر کرده مانند:1-قتل عمدی (قتل مورث توسط وارث) 2-ولدالزنا (وارث حلال زاده نباشد) 3-لعان (اقدامی خاصی که زن و مرد برای جدایی انجام می دهند و گاهی در رابطه پدر و فرزندی یا مادر و فرزندی نیز دارد) 4-کافر (یکی از وراث کافر باشد و مورث مسلمان باشد)
هر چند تخفیف در مجازات اصولاً اختیاری است اما در مواردی دادگاه ملزم به تخفیف است. مثلاً: 1- وقتی متهم حق تجدیدنظر خواهی را از خود ساقط می کند 2- متهم با مأموران در جرم جعل و ساخت سکه تقلبی همکاری کند 3- کمک به مصدومین در تصادف رانندگی
کسی که نسبت به آمر به معروف یا ناهی از منکر مرتکب جرمی شود مجازاتش قابل تخفیف، تعلیق یا تعویق نیست. به بیان دیگر اگر نسبت به افرادی که امر به معروف یا نهی از منکر می کنند رفتار مجرمانه ای انجام شود هیچ تخفیفی شامل نمی شود.
درج تاریخ در سفته و چک الزامیست و در صورت عدم درج صرفاً یک سند مدنی محسوب می شود. به بیان دیگر ضمانت اجرایی که برای وصول چک و سفته در قانون وجود دارد برای اسنادیست که تاریخ دارند و اگر تاریخ درج نشود فقط به عنوان یک سند عادی مدنی قابل پیگیری است.
به زمین می گویند عرصه و بنایی که روی آن زمین ساخته می شود اعیان نام دارد. امکان دارد عرصه و اعیان به صورت مجزا یا همزمان به شخص دیگر منتقل شود.
برای اعمال مجازات قصاص جهار شرط لازم است: 1-مرتکب پدر یا جد پدری قربانی نباشد. 2-دین مرتکب و قربانی یک باشد.(مثلاً مسلمانی که کافری را بکشد، قصاص نمی شود) 3-مرتکب در زمان انجام جنایت عاقل باشد. 4-قربانی، مهدور الدم نباشد. (کشتنش مشکلی نداشته باشد)
احمد رستم پور
ایمیل:
ahmadrostampour93gmail.com
آدرس:
بوشهر-سه راه بازرگانی-رو به روی بانک ملی- ساختمان سام 3-طبقه سوم -واحد 8