آیا با دادن حق طلاق به زوجه، حق طلاق زوج ساقط می شود؟ حق طلاق یا همان دادن وکالت در طلاق به زوجه حق طلاق زوج را از بین نمی برد، بلکه هر دو دارای این حق و اختیار میشوند و هریک از آن ها می تواند مستقلا اقدام به طلاق نماید.
ازدواج بدون اجازه پدر یا جد پدری، منوط بر وجود شرایطی همچون، باکره نبودن دختر یا گرفتن اجازه ازدواج از دادگاه، توسط دختر باکره می باشد و مراحل اخذ این اجازه، با ثبت دادخواست آن، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و پس از معرفی خواستگار، به دادگاه می باشد.
جزای نقدی پس از فوت متهم ساقط می شود. مستند ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری
«ودیعه عقدی جایز است». (مفاد ماده ۶۱۱ قانون مدنی) لذا هر کدام از مودع و مستودع هر زمان که بخواهند، میتوانند آن را بر هم زنند. چندنمونه ودیعه سپردن اموال به همسایه در هنگام سفر، مصداق ودیعه است، اگرچه عنوان عقد ودیعه را ذکر نکنند. نگاهداری از اسلحه، موبایل و… که در نگهبانی بعضی از ادارات تحویل داده میشود. نگاهداری کفشها در مساجد.
نظر به اینکه در قوانین جزایی، اعم از قانون جرایم رایانهای و یا سایر قوانین حاکم، تهیه فیلترشکن یا vpn و استفاده از آن جرم محسوب نشده است؛ با توجه به اصل سی و ششم قانون اساسی و ماده 2 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، رفتارهای موضوع استعلام فاقد وصف کیفری است و جرم تلقی نمیشود.
مطابق بند ۱۲ شرط چاپی نوشته در سند ازدواج که الزام میکند: «مرد در صورت عدم رضایت همسر خود قادر به ازدواج مجدد نباشد و یا بنا به درک دادگاه با همسران خود عادلانه رفتار ننماید» زن اول نماینده زوج در طلاق میشود و قادر است در زمان ازدواج مجدد مرد به دادگاه مراجعه کند و حکم طلاق اخذ کند.
تغلیظ دیه یعنی افزایش دیه و میزان آن یک سوم است. و مورد پرداخت آن در ماه های حرام است به این معنا که هرگاه کسی در ماه حرام جنایتی بر دیگری وارد سازد و فرد مورد جنایت نیز در یکی از ماه های حرام (محرم، رجب، ذى القعده و ذى الحجه) فوت کند، علاوه بر ديه کامل، "يك سوم" ديه نيز به آن افزوده مى شود.