فرزانه مدهوش گل مکان
وکیل 1
1403/9/8
مسئولیت حقوقی صدا و سیما در قبال تبلیغات محصولات تقلبی

مسئولیت حقوقی صدا و سیما در قبال تبلیغات محصولات تقلبی

کافی است چند کانال تلویزیونی را عوض کنید تا ظرف دقایق کوتاهی با انواع تبلیغات رنگارنگ و وسوسه کننده روبرو شوید، از تبلیغ کرم های جوان کننده گرفته تا تبلیغ قابلمه‌های جادویی و... فرض را بر این بگیریم که شما شیفته یکی از این تبلیغات می‌شوید و  محصول تبلیغ شده را خریداری می‌کنید، حال اگر پس از خرید مشخص شود که محصول تقلبی یا فاقد ویژگی‌های اعلام شده در تبلیغ است، چه حسی پیدا می‌کنید و چه کسی را مقصر می‌دانید؟ آیا می‌توان صدا و سیما را مسئول چنین تقلبی دانست؟



1. مسئولیت نظارتی صدا و سیما:

صدا و سیما به عنوان رسانه‌ای که تبلیغات را پخش می‌کند، مسئولیتی در قبال صحت محتوای تبلیغات ندارد، مگر اینکه از ابتدا آگاه باشد که محصول مورد تبلیغ تقلبی است. در چنین صورتی، صدا و سیما می‌تواند به دلیل عدم انجام وظایف نظارتی و پخش محتوای فریبنده، مورد بازخواست قرار گیرد.

2. قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان:

طبق قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، مسئولیت اصلی تأمین کالاهای مورد تبلیغ بر عهده تولیدکنندگان یا توزیع‌کنندگان است. اگر محصولی که تبلیغ شده تقلبی باشد، فرد خریدار می‌تواند از فروشنده یا تولیدکننده شکایت کند و جبران خسارت را از آن‌ها بخواهد.

3. مسئولیت تبلیغ‌کنندگان:

در صورتی که تبلیغ‌کنندگان یا شرکت‌های تولیدی اقدام به تبلیغات دروغین یا فریبنده کنند، بر اساس قانون مجازات اسلامی و قانون تعزیرات، ممکن است مشمول مجازات‌هایی از جمله جریمه‌های نقدی یا حبس شوند. به‌ویژه در صورتی که تبلیغ محصول تقلبی با قصد فریب مصرف‌کنندگان انجام شده باشد.

4. مسئولیت حقوقی صدا و سیما در صورت سهل‌انگاری:

اگر صدا و سیما در بررسی محتوای تبلیغاتی سهل‌انگاری کند و از صحت و کیفیت محصول اطمینان حاصل نکند، ممکن است مسئولیت حقوقی برای کمک به انتشار اطلاعات نادرست ایجاد شود. در این صورت، فرد زیان‌دیده می‌تواند از صدا و سیما به دلیل عدم نظارت صحیح شکایت کند.

نتیجه‌گیری:

مسئولیت اصلی در برابر تبلیغات دروغین یا تقلبی بر عهده تولیدکننده، توزیع‌کننده یا فروشنده محصول است. صدا و سیما، در صورتی که از تقلبی بودن محصول اطلاع نداشته باشد و به‌طور صحیح وظیفه نظارتی خود را انجام داده باشد، مسئولیت حقوقی نخواهد داشت. با این حال، در صورتی که تبلیغ محصول تقلبی با آگاهی از تقلب بودن آن صورت گرفته باشد، صدا و سیما می‌تواند به عنوان شریک در فریب‌دادن مصرف‌کنندگان تحت مسئولیت قرار گیرد.


0
( 0 ) 0.0
نظرات

بیشتر بخوانید


در تاریخ 1403/9/20
با تصویب و اجرای قانون جدید عفاف و حجاب در ایران، این قانون نه تنها تأثیراتی بر افراد ع... [ادامه مطلب]
در تاریخ 1403/9/11
سند تک برگ به عنوان یک سند رسمی که توسط اداره ثبت اسناد و املاک صادر می‌شود و از اعتبار... [ادامه مطلب]

ارتباط با من


فرزانه مدهوش گل مکان

ایمیل:

farzanehmadhoush@yahoo.com

آدرس:

بندرعباس-خیابان دانشگاه-کوچه دانشگاه 13-جنب بانک ملت-ساختمان کوروش کبیر-طبقه 3-واحد301

شبکه های اجتماعی من:

دادراه

کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد. تهیه شده در دادراه.