مشاوره حقوقی رایگان - ابطال فروشنامه یا هبه نامه با امضای دو شاهد

سلام. پدرم با 83 سال دوماه پیش فوت کرده. دو برادرم ابتدا ادعای فروشنامه و دوباره ادعای هبه نامه از زمین پدرم رو دارن ... در حالیکه پدرم در حضور 5 دخترش و دامادهاش و دو شاهد غریبه گفته که دو پسرم برگه ای رو از من اثر انگشت گرفتن گفتن بابت وام ... پدرم 4ساله که به دلیل سکته مغزی فلج شده و یکجا فقط روی تخت دراز کشیده بود بیسواد و چشماش کم بینا بود. استشهاد محلی هم دارم که پدرم سکته مغزی و فلج و بیسواد و کم بینا بود. حالا بهترین راه حل برای تقسیم اموال طبق قانون و قرآن چیه؟؟

پاسخ ها :

عبدالعلی رضایی

عبدالعلی رضایی:

با سلام ابتدا ادله خود را جمع آوری کنید سپس با اخذ گواهی حصر وراثت دادخواست تقسیم سهم الارث تقدیم کنید
اگر برادران شما ادعای مالکیت دارند باید اثبات کنند نخست شرایط جسمی و ذهنی پدر شما طبق اظهارات، دیگر اینکه فروشنامه یعنی قیمت روز ملک پرداخت شده باشد معمولا مبایعه‌نامه های صوری چنین ویژگی ندارند در خصوص هبه نامه نیز توجه شود ادعای خرید و هبه با هم متناقض و از قرائن خلاف واقع می تواند باشد و البته هبه حتی بر فرض صحت زمانی معتبر است که ملک به قبض و تصرف اشخاص داده شود و با فوت شخص این عمل منتفی و هبه واقع نمی شود