مشاوره حقوقی رایگان - مجوز ساخت در بن بست

سلام، وقت بخیر.
بنده انتهای بن بستی را حدود 55 سال پیش با کمک دو نفر دیگر از کسانی که در این مسیر جدید (کوچه بن بست) زمین کشاورزی داشتن ایجاد کردیم. تاکنون به جز منزل ما که دقیقا درب آن در انتهای کوچه هست مابقی زمین ها هنوز به صورت کشاورزی (شالی برنج) استفاده می شود. یعنی تردد مختصر در فصل کشاورزی دارند. در نقشه طرح هادی سال 88 عرض کوچه 6 متر تصویب شده (از زمان ایجاد آن تا الان عرض کوچه ار 3.5 تا 4 متر می باشد و طول کوچه هم 160 متر با یک L کامل 90 درجه و چند پیچ خفیف می باشد) در ضمن برق و آب شرب مصرفی ما از سمت زمین های روبروی خانه ما تامین شده و فقط گاز مصرفی از همین کوچه ما تامین شده است.
جدیدا همین زمین های روبرو که نهر کشاورزی بین کوچه و آن ها وجود دارد، اقدام به تفکیک و واگذاری ملک به غیر نمودند و با لوله گذاری در نهر کشاورزی راه به کوچه باز نمودند.
حال سوال بنده این است که آیا با توجه به طولانی بودن بن بست و عرض کم آن که عملا به هیچ عنوان دو تا ماشین از کنار هم رد نمی شوند، دهیاری می تواند به آن ها و یا سایر زمین های اطراف مجوز ساخت و تردد بدهد؟
آیا مجاز هستند با نصب تیر پایه جهت تامین برق واحد های احتمالی در همین عرض کم کوچه من را که 55 ساله انتها خونه دارم هر روز با مشکل تردد رو برو شوم؟
بابت طولانی بودن مطلب عذرخواهی میکنم. امیدوارم کارشناسان محترم بنده را عفو فرمایند.

پاسخ ها :

داودافشاری بادجانی

جناب آقای داودافشاری بادجانی :

سلام. در فرض کلی کوچه بن بست متعلق به مالکین آن هست و حتی می توانند برای ورود به کوچه درب نصب کنند. با این تفاسیر هیچ کسی بدون اینکه مالکیتی در کوچه بن بست داشته باشد، حق استفاده و تردد ندارد و دهیاری و شهرداری و سایر ارگانهای دولتی و غیره نیز از این امر مستثنی نبوده و حق استفاده یا تردد نخواهند داشت.