مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی انتقال منافع دعوای حقوقی در مرحله اجرای احکام

باسلام
شخصی در سال 92 در طرح پیش فروش یکی از شرکتهای واردکننده خودرو (نمایندگی مشهد) ثبت نام نمود لکن بعد از مدت 2 سال شرکت واردکننده خودرو تعهدات خود را عمل ننموده و اتومبیل را تحویل ننمود. لذا شاکی نسبت به طرح شکایت تحت عنوان عدم ایفای تعهد اقدام و شرکت واردکننده را محکوم نمود و یکی از اموال این شرکت که از قضا اتومبیلی با مشخصات مشابه با همان اتومبیل ثبت نامی بوده در محل نمایندگی توقیف شد و به مزایده گذاشته شد و شاکی خود در مزایده شرکت نموده و با پرداخت مابه التفاوت مبلغ پرداختی و ارزش روز خودرو برنده مزایده گردید (هر چند که می توانست در مزایده شرکت نکند و زمانی که اتومبیل به فروش رسانده شد حقوق خود را دریافت نماید). نهایتا اکنون خودرو در محل نمایندگی موجود بوده و یک امین نیز برای آن تعیین گردیده و صورتجلسه ای نیز در این خصوص تنظیم شده است.
متعاقبا در مرحله اجرای حکم دادسرای مشهد به دادسرای تهران نیابت قضایی داده که اتومبیل مزبور را (که فاقد پلاک ملی است) پلاک نموده و همراه با بیمه شخص ثالث و شرایط زمان صورتجلسه به برنده مزایده (که همان شاکی در شکایت عدم ایفای تعهد بوده) تحویل دهد.
اکنون محکوم له (برنده مزایده) که خود در مشهد حضور دارد می خواهد در ازای دریافت مبلغی با تنظیم وکالتنامه ای منافع و حقوق اجرای حکم را (که همان اتومبیل می باشد) به شخص دیگری منتقل نماید.
آیا این موضوع امکان پذیر است و شکل اجرایی آن چگونه است؟ (مثلا آیا برنده مزایده می تواند به شخص ثالث وکالت دهد و آن فرد نیز یک وکیل دادگستری برای پیگیری مراحل اجرای حکم تعیین کند؟ ( البته همراه با یک قرارداد که برنده مزایده اقرار کند کلیه حقوق خود را واگذار نموده و اگر پلاک هم به نام ایشان صادر گردید ملزم به حضور در اداره شماره گذاری جهت تعویض پلاک باشد ))
لازم به ذکر است، واحد اجرای احکام دادسرای مشهد با استناد به یکی از بخشنامه های خود، حاضر به پذیرش این موضوع نشد که صورتجلسه ای در خصوص این توافق مبنی بر جایگزینی شخص ثالث با برنده مزایده تنظیم نماید.

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

علی الاصول منع قانونی ندارد اما چنانچه با مشکل مواجه شدید بهتر است به وکیل مراجعه کنید