مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه اجاره ملک ورثه ای از وراث

با سلام بنده چندین سال در ملک پدری که یک زمین پانصد متری است کار میکردم و سه سال است که بعد از فوت ایشان هم در آن جا کار میکنم و از بین 4 وراث دیگر، یکی از وراث که برادر کوچکم است مطالبه اجاره بهای ایام بعد از فوت را کرده، این در حالی است که بعد از فوت پدرم جلوی وراث دیگر گفت به کارت ادامه بده و نذار که ملک پدری درش بسته بمونه و چراغش خاموش بشه، حالا که با من و بقیه وراث به مشکل خورده طلب اجاره بها کرده، این در حالی است که این ملک قابل تقسیم است و این برادر کوچکم حاضر به تقسیم نیست.
ما وراث که هم نظریم چگونه میتوانیم او را محکوم کنیم که هم تقسیم کند هم اجاره نگیرد؟

پاسخ ها :

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
به میزان سهم الارث برادر کوچک مستحق دریافت اجرت المثل خواهد بود برای تقسیم باید از طریق دادگستری طرح دادخواست نمود

سعید فتاح زاده حصاری

جناب آقای سعید فتاح زاده حصاری :

سلام
برای تقسیم می توانید دادخواست دهید
در خصوص اجاره اگر مشخص شود بدون اخذ سایر وراث در ملک حضور داشتید باید اجرت المثل دهید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما با اخذ گواهی انحصار وراثت دادخواست تقسیم بدهید.
اگر دادخواست بدهد می تواند اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه کند

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، باید دادخواست دهد تا بتواند اجاره را بگیرد شما نیز میتوانید دادخواست تقسیم دهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

برای تقسیم می توانید دادخواست دهید ایشان هم اگر اجرهالمثل را بخواهد قانونا دریافت کند باید ابتدا تقسیم مال را بخواهد شما میتوانید استناد به اذن تصرف بدون اجاره توسط او کنید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

با توجه به اینکه ملک مشاع است طرفین می‌بایست درخواست تقسیم آن را داده و پس از اثبات مالکیت هر سهم می‌توانید نسبت به آن هرگونه اقدامی انجام دهید و پس از آن است که برادرتان در سهم خودش می‌تواند مطالبه اجرت المثل ایام تصرف و یا اجاره در سهم خود نماید لذا بهتر است در این خصوص جهت اخذ راهکار قانونی از طریق دادراه تماس بگیرید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید برای تقسیم از طریق دادگاه اقدام کنید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
ایشان حق دارد از شما اجاره بگیرد برای بحث تقسیم بهتر است تماس بگیرید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
ابتدا نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید سپس دادخواست تحریر ترکه مطرح
دادخواست متناسب مبنی بر مطالبه اجرت المثل مطرح نمایید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

اگر هنوز تقسیم نشده وبرادر کوچیکه مخالفه هریک از وراث میتونه از ادادگاه تقاضای تقسیم بکنه امادر خصوص اجاره بله هریک از وراث میتونه تقاضای اجر ت االمثل کنه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون اجرت المثل ایام تصرف قابل مطالبه است مگر شما اثبات نمایید که سکونت شما با اذن و موافقت خود شریک بوده است و ..

از بابت تقسیم ملک ، شما می بایست ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید
و بعد دادخواست تقسیم ترکه و افراز را مطرح نمایید و ..

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

اجاره قابل مطالبه است و تقسیم ترکه نیز قابل درخواست است

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
اگر نتوانید اثبات کنید برای کار در زمین از قبل اذن و اجازه داشتند باید به برادر کوچک تر اجرت المثل پرداخت کنید.
برای تقسیم سهم الارث باید از طریق دادگاه اقدام کنید.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

برای تقسیم از دادگاه اقدام کنید و در زابطه با کار شما باید اجاره بهای سهم برادر خود را بپردازید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام هر یک از می‌توانند سهم خودشان را فقط مطالبه کنند

محسن تهرانی

جناب آقای محسن تهرانی :

در خواست تقسیم با دادخواست مرتبط انجام میشود ولی به هیچ عنوان نمیتوانید از پرداخت اجرت المثل(اجاره) شانه خالی کنید