مشاوره حقوقی رایگان - نزول

سلام برادرم حدود 80 تومن ب فردی پول داده ویک چک ب مبلغ 125 از طرف گرفته برای سه ماه در اصل سود و اصلو داخل یک چک طرف نوشته اما از تاریخ چک گذشته و یکماه هم فرصت خواسته شده بپایان رسیده و طرف هیچی پرداخت نکرده اگر برادرم شکایت کنه حکم ربا تعلق میگیره یاخیر اگر بله چیه رای؟ ممنون

پاسخ ها :

پانیذ قمشی بزرگ

سرکار خانم پانیذ قمشی بزرگ:

با سلام
برای وصول مبلغ چک نیازی به ارائه دلیل نیست.
می توانید برای مطالبه وجه چک اقدام کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
جرم‌ ربا نیست
برای تحقق جرم ربا شرایط خاصی لازم است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلامچک قابل مطالبه است اما ربا بستگی به ادعای طرف مقابل دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید وجه چک را به اندازه طلب و خسارت خود مطالبه کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
برای تحقق جرم ربا شرایط خاصی لازم است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
به نظر می‌رسد که با توجه به توضیحات ارائه شده جرم ربا تحقق پیدا نکرده است.
توصیه بر این است دادخواست به خواسته مطالبه وجه در دفتر خدمات قضایی به ثبت برسد.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

هر ادعایی نیاز به دلیل دارد در صورتی که ربا مطابق ماده 595 قانون مجازات اسلامی مصوب 1395 احراز شود طرفین مجرم هستند مجازات می‌شوند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام ایشان صرفا یه چک استناد کنند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

صرفا در حوزه مطالبه وجه چک اقدام شود نه بیشتر

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اثبات آن نیاز به وجود شرایطی است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این مسأله قبلاً مطرح شده است و جوابگویی به عمل آمده است.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

قابل پیگیریست اما نتیجه قابل پیش‌بینی نیست

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای سومین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

عليرضا علي جاني

جناب آقای عليرضا علي جاني :

درود بر شما . وفق ماده 595 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مکیل و موزون معامله نماید یا زائد بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته می‌شود مرتکبین اعم از ربادهنده، رباگیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحب مال به ششماه تا سه سال حبس و تا (74) ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا بعنوان جزای نقدی محکوم می‌گردند.
با توجه به فرض سوال جنابعالی که به نوعی منطبق با ماده فوق می باشد عمل صورت گرفته ربا بوده و قابل مجازات می باشد اما رویه اکثریت محاکم این بوده که این مواردرا در حکم ربا نیز تلقی نمی کنند و قرار منع تعقیب صادر می نمایند. مضافاً به این که معمولاً شخص رباگیرنده با توجه به این که در قانون نیز برای رباگیرنده نیز مجازات تعیین شده عملاً اقدام به طرح چنین شکایتی نمی نمایند. بهتر است با مراجعه به دفتر خدمات قضایی اقدام به طرح دعوای مطالبه وجه چک و خسارت تأخیر تأدیه و هزینه دادرسی بنمایید. موفق باشید.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای چهارمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر
چک را به اجرا بگذارید و اقدام کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
شما به اندازه طلب تان دادخواست مطالبه وجه را اقامه نمایید
و

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای پنجمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

داریوش قربانی

جناب آقای داریوش قربانی :

سلام
اگر در دادگاه پرونده ربا ثابت گردد متهم براساس ماده595 ق.م.ا به حبس و شلاق و رد مال وجزا نقدی معادل مال مبلغ ربا محکوم خواهدشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای ششمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

وجود شرایط ی برای اثبات آن لازم است

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بستگی به دفاع طرف دارد، اگر ربا مطابق ماده 595 قانون مجازات محقق شود، هر دوی آنها مجرم بوده و مجازات میشوند

بهرنگ مسلمی

جناب آقای بهرنگ مسلمی :

بله موضوع دقیقا رباست
حبس و جزای نقدی

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

برای اثبات ربا وجود شرایطی لازم است

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

می توانید ادخواست مطالبه وجه از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت کنید

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

سوال قبلا پاسخ داده شده است

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای هفتمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای هشتمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
دادخواست مطالبه وجه چک و اگر چک صیادی است درخواست صدور اجرائیه دهید ادعای معامله ربوی از طرف مقابل مطرح می‌شود و بار اثبات به عهده ایشان است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با عنایت به توضیحات مذکور جهت اظهار نظر دقیق حقوقی موضوع مستلزم بررسی اسناد مدارک و اخذ اظهارات بیشتر می‌باشد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سؤال برای نهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

مرتضی مرادیان

جناب آقای مرتضی مرادیان:

قبلا به این سوال پاسخ داده شد ونیازی به تکرار نیست

مجید مومن

مجید مومن :

نخیر .به صرف مطالبه وجه چک محکوم به ربا نمیشه
در اختیار داشتن چک نشانه و دلیل بر مدیونیت صادر کننده است

رقیه سعادتمند

رقیه سعادتمند :

سلام خیر _دادخواست مطالبه وجه

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
در خواست صدور اجرائیه چنانچه چک صیادی است و اگر چک غیر صیادی است دادخواست مطالبه وجه مطرح شود.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

برای اثبات ربا اثبات شرایطی لازم است

ابوذر  حسن زاده

جناب آقای ابوذر حسن زاده :

بهتره دادخواست 80 تومان را مطرح کنه از زمان دادخواست هم خسارت بهش تعلق می گیره

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
سوال تکراری است پاسخ همان است که عرض شد اگر نیاز به مشاوره دارید تماس بگیرید

هاشم ظهرابی

جناب آقای هاشم ظهرابی :

سلام. چک رو بزارید اجرا‌پولش رو بگیرید. اگر منتقل کنه به ثالث و ثالث این کارو بکنه بهتره

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای دهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است.

محسن قربانی

محسن قربانی :

به استناد ماده 595 قانون مجازات اسلامی بله ربای قرضیه، می توانید اصل مبلغ پرداختی رو مطالبه کنید و مازاد رو مطالبه نکنید تا مشکل ایجاد نشود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این پرسش برای یازدهمین بار در سایت به نمایش گذاشته شده است‌.