مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد بدون امضا

باسلام و احترام
وقتتون بخير
اگر شخصي قراردادي بنويسد كه طي ان فقط امضاي خودش باشد و امضاي شاهد هم خودش.يعني دوتا امضا خودش كرده باشد و طرف مقابل امضايي نكرده باشد ميتواند شكايت كند و طرف رو الزام به اون قرارداد كند يا خير؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر این قرارداد هیچ اعتباری ندارد و قرارداد محسوب نمی شود و در دادگاه قابل استناد نیست.

پرسشگر :

سپاسگزارم بزرگوار

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
سند برای اینکه معتبر باشد باید به امضای طرفین برسد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

به صرف آنچه در سوال آمده است خیر
موضوع نیازمند بررسی تخصصی است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام خیر تا زمانی که فرد برگه ای را امضا با اثر انگشت نزند هیچ اعتباری ندارد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

قرارداد باید از سوی دو طرف متعهد به آن امضا شود واین اعتباری ندارد

سليمه السادات سجادي

سرکار خانم سليمه السادات سجادي :

سلام وقت بخیر تا زمانی که طرفین قراردادی را امضا نکنند، آن قرارداد اعتبار قانونی نخواهد داشت، بدین معنی که اساساً معامله ای محقق نشده است.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند به صرف آنچه در سوال آمده است خیر

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام کسی که چیزی را امضا نکرده فی الواقع اراده واقعی برای آن کار نداشته است مسئولیتی متوجه وی نیست

سعیده زمانی

سرکار خانم سعیده زمانی :

سلام
اگر طرف دوم قرارداد را امضا نکرده باشد، مسئولیتی متوجه او نیست؛ مگر اینکه به صورت شفاهی قرارداد را پذیرفته باشد.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی شما متعهد و مکلف خواهید بود که به واسطه مهر یا اثرانگشت یا امضاء ذیل قرارداد را مرقوم کرده باشید. بنابراین در صورت عدم امضای شما، شما متعهد و مکلف نخواهید بود.

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

در صورتی می‌تواند که ثابت نماید شما بصورت شفاهی یا ضمنی با اون قرار داد موافق بودین

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
همانطور که گفته شد در صورتی شما متعهد و مکلف خواهید بود که به واسطه مهر یا اثرانگشت یا امضاء ذیل قرارداد را مرقوم کرده باشید. بنابراین در صورت عدم امضای شما، شما متعهد و مکلف نخواهید بود.

منصوره  داوری

سرکار خانم منصوره داوری :

باسلام خیر آن قرارداد قابلیت اجرایی ندارد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید متن قراراداد و علت عدم امضا بررسی شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

اصولا خیر عقد واقع می‌شود به ایجاب و قبول طرفین آن و بدون امضا این امر محقق نشده مگر

سید علی حسینی

جناب آقای سید علی حسینی :

سلام. خیر چون تعهدی برای طرف مقابل ایجاد نشده است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با سلام، قرارداد به معنای توافقی است که بین دو یا چند نفر به منظور ایجاد حقوق و وظایف مشترک بسته می‌شود. برای اعتبار قانونی قرارداد، علاوه بر توافق طرفین، به امضای آن‌ها نیز نیاز است. در صورتی که یکی از طرفین قرارداد امضا نکرده باشد، قرارداد به صورت رسمی و قانونی شناخته نمی‌شود و ممکن است در صورت بروز اختلافات، برای حفظ حقوق خود به دادگاه مراجعه کنید.

بنابراین، اگر شخصی قراردادی بدون امضای طرف مقابل بنویسد و فقط امضای خود و شاهد را بر روی آن بگذارد، قراردادی اعتبار ندارد و در صورت بروز اختلافات، به دادگاه مراجعه و ادعای خود را برای حفظ حقوق خود مطرح کند. به همین دلیل، قبل از امضای هر قراردادی، بهتر است که مطمئن شوید که طرفین قرارداد، آن را به صورت کامل و با امضای هر دو طرف تأیید کرده‌اند.

مریم گنجی

مریم گنجی :

درود
صرف سوال خیر ولی نیاز به بررسی قرارداد و ارکان آن است

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

در صورت اثبات مفاد قرارداد با ادله دیگر بله

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

با ادله دیگر محتمل است که مفاد قرارداد را اثبات نماید

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

سلام اصولا در قراردادهای خصوصی طبق ماده 10 قانون مدنی و اصول شرعی باید امضای هر دو طرف با شهود باشد ،اگر شما امضا نکرده باشین قرارداد به وجود نیامده است و ضمانت اجرای حقوقی ندارد باسپاس حیدری وکیل دادگستری

مهدي  رحيمي فتحكوهي

جناب آقای مهدي رحيمي فتحكوهي :

نه مگر اینکه از جانب آن وکالت امضای آن قرار داد را داشته باشد.

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با سلام
خیر ، اراده انشایی طرف مقابل مبنی بر انعقاد قرارداد که با امضا صورت میگیرد محقق نگردیده است

كاظم  حيدري دوقزلو

جناب آقای كاظم حيدري دوقزلو :

باسلام
چنین قراردادی را قانون مورد حمایت قرار نخواهد داد.

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

با سلام
قرار دادی که امضا نشده است دیگر قرداد نیست که بتوان به ان ترتیب اثر داد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

قراداد باید به امضا طرفین قرارداد برسد

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

سلام
با توجه ب عدم امضا شما دیگر نام ان قرداد نیست که بتوان شکایت نمود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
این سوال تکراری است و در گذشته به این سوال به شکل کامل جواب داده شده است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

انچه ملاک است قصد طرفین است ولزوما امضا به قرارداد هویت و اعتبار قانونی نمیدهد بلکه اراده وتعهدات طرفین ملاک عمل است