مشاوره حقوقی رایگان - شرایط ورثه شاکی در حالت خارج از اختیار و یا تحت سلطه

با سلام .در ماده 106 قانون مجازات در مورد مرور زمان شکایت مقرر شده : " در جرائم تعزیری قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم، شکایت نکند، حق شکایت کیفری او ساقط می‌شود مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می‌شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد."...ملاحظه میکنیم که در ماده استثنائات سلطه و دلایل خارج از اختیار فقط در مورد متضرر از جرم ذکر شده و این موارد، صراحتا، به ورثه متوفی نسبت داده نشده است. ایا یا این حال اگر ورثه تحت سلطه رود و یا به دلیل خارج از اختیار مواجه باشد ،مقررات بزه دیده در مورد ورثه هم جاری است ؟اگر بله ،چطور میتوان این عدم صراحت را توجیه نمود. ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

وراث همون حقوق متضرر از جرم را به ارث می برند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر در مورد ورثه الزاما باید ظرف شش ماه از فوت اقامه دعوا نمایند

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی محتمل است نیاز به اطلاعات و جزییات بیشتری دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام برای راهنمایی و مشاوره بهتر نیاز به گفتگوی تلفنی و بررسی تمام موضوعات و صحبت در خصوص تمام مسائل می باشد