مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه دیه در تصادف رانندگی

راننده ای که با پدر بنده که عابر بودند تصادف کرده و من ازشون شکایت کردم و از کلانتری با اون فرد تماس گرفتند و راننده هم وارد کلانتری شد و قبلش هم پزشک قانونی رفتیم و خواستم بدونم که آیا میشه بدون تشکیل دادگاه با توافق دو طرف و شرکت بیمه حق دیه را مطالبه کرد یا اینکه حتما باید روند قضایی رو طی بکنه؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر حتما باید روال قانونی در مرجع قضایی پیگیری بشود

محسن جان نثاری

جناب آقای محسن جان نثاری :

خیر برگه رای دادگاه را باید به شرکت بیمه ارائه دهید.

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

خير ديه بر پايه دادنامه صادره دادگاه قابل مطالبه است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به نظر ممکن نیست
از طریق دادگاه پیگیری کنید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر در اینگونه تصادفات که صدمات جسمی وجود دارد و مسأله اخذ دیه مطرح هست حتما باید دادگاه رای دهد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود میتوانید توافق نمایید منع قانونی ندارد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
با شرکت بیمه صحبت نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

خیر باید دادخواست مطالبه دیه دهید تا میزان ان مشخص شود

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام ، تصادفات که منجر به فوت یا صدمه بدنی میگردد ، شرکت های بیمه معمولا با اخذ حکم دادکاه حق بیمه را پرداخت می نمایند هرچند بر اساس ماده 16 قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی می توانند با شرایطی مبلغی را بی حکم دادگاه پرداخت نمایند.

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

تا یه مبلغی رو بصورت علی الحساب بیمه میتونن پرداخت کنند ولی پرداخت الباقی منوط به حکم قطعی هست

روح الله مشتاق زاده

جناب آقای روح الله مشتاق زاده :

درصورت توافق بلی. در غیر این صورت نیازمند رسیدگی قضایی میباشد

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

باید در دادگاه طرح شکایت از راننده مقصر نمود و پس از صدور رای از طریق دادگاه به شرکت بیمه ارجاع داده میشود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
دیه یک نوع مجازات است. صدور مجازات نیز تنها از طریق محاکم کیفری صورت پذیر است. بنابراین باید روند قضایی طی شود.

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی مطابق ماده 34قانون بیمه شخص ثالث در حوادث رانندگي منجر به خسارت بدني غير از فوت، در صورت مطالبه زيان ديده، پس از دريافت گزارش كارشناس راهنمايي و رانندگي و يا پليس راه و يا كميسيون جلوگيري از سوانح راه آهن موضوع تبصره (2) ماده (2) قانون دسترسي آزاد به شبكه حمل و نقل ريلي مصوب 6 /7/ 1384 (در خصوص حوادث مربوط به قطارهاي شهري و بين شهري) و پزشكي قانوني، بيمه گر وسيله نقليه مسبب حادثه و يا صندوق، حسب مورد مكلفند بلافاصله حداقل پنجاه درصد(50%) از ديه تقريبي را به اشخاص ثالث زيان ديده پرداخت كرده و باقي مانده آن را پس از معين شدن ميزان قطعي ديه با رعايت مواد (31) و (32) اين قانون بپردازند.
ملاک ملاك قطعي شدن ميزان خسارت موضوع اين ماده، قطعيت حكم دادگاه است.
موفق باشید

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام
برای استفاده از بیمه میبایست مراحل قضایی طی شود مگر اینکه راننده بخواهد شخصاً دیه را پرداخت کند .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

در شکایت های منجر به دیه حتما باید پروسه قضایی طی شود خسارت های مالی خیر