مشاوره حقوقی رایگان - محرز شدن تدلیس پس از اتمام قرارداد مشارکت در ساخت

با سلام و وقت بخیر و خسته نباشید .
سوالاتی در مورد تدلیس در قرارداد مشارکت در ساخت ملک دارم.

1- آیا اقامه دعوی تدلیس فقط می بایست در دوران مشارکت صورت گیرد و پس از پایان آن موضوعیت ندارد؟ یعنی چنانچه تدلیس در قراردادی بعد از اتمام مشارکت کشف و احراز و اثبات گردد، دیگر به لحاظ حقوقی قابل پیگیری نیست؟ یا هر زمان وقوف بر آن حاصل شد میتوان اقدام کرد؟

2- آیا اثبات تدلیس فقط منتهی و منجر به فسخ قرارداد میشود یا حقوق دیگری را نیز برای متضرر جهت مطالبه خسارت ایجاد میکند؟
به عبارت دیگر، اگر پیامدها و آثار سوء ناشی از تدلیس پس از پایان دوران مشارکت و انتقال سند محرز شود، آیا متضرر جهت جبران ضرر و زیان پیش آمده، بواسطه اقامه دعوی تدلیس میتواند مطالبه خسارت نماید؟

3- اگر فریبکاری و پنهانکاری در نحوه نگارش قرارداد، پس از پایان دوران مشارکت و تنظیم سند با عنوان تدلیس در دادگاه حقوقی و کیفری قابل طرح نیست، پس از آن با چه دادخواستی میتوان تبعات و ضرر و زیان ناشی از تدلیس را که بعدا بواسطه مرور زمان محرز شده، در دادگاه مورد پیگیری قرارداد و مطالبه خسارت کرد؟

با تشکر از زحماتتان

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

باید کارشناسی شود تا قرار تامین دلیل یکی از دلایل برای دادخواست بعدی ارائه گردد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر فسخ عقد به علت خیار
تدلیس فوری است
و در قرارداد مشارکت ، بعد از اتمام ساخت ساختمان ، امکان فسخ قرارداد مطلقا وجود نخواهد داشت

شما باید با توجه به موضوع ،
دادخواست مناسب اقامه نمایید