مشاوره حقوقی رایگان - جلوگیری از خلع ید و اثبات مالکیت

اگر مقداری (یک چهارم یا1.5 دنگ) ملک مشاع ورثه ای به نام یک نفر به صورت هبه نامه باشد و این شخص در دادگاه درخواست تنفیذ و اثبات مالکیت نسبت ب این 1.5 دنگ را بدهد -بجز سهم الارث- باز هم ملک مشاع است؟؟
همچنین یکی از ورثه دادخواست خلع ید داده
ملک قابلیت افراز دارد
اگر آن وارث درخواست افراز و تنفیذ بده ایا از خلع ید ملک جلو گیری میشه؟؟؟ یا نیازی به درخواست افراز نیست

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله باز هم مالکیت مشاعی است و در صورت دادخواست خلع ید باید ملک مشاعی از تصرف خارج شود و اگر وراث در خواست افراز بدهند دادگاه در صورتی که ملک قابل افراز باشه انرا افراز میکند در غیر اینصورت دستور فروش میدهد

جهانگير اسلامی

جهانگير اسلامی :

سلام وقت بخیر ملک مذکور مشاع محسوب می‌شود چون سابقه ثبتی دارد اگر مساحت معین و قابل افراز داشته باشد که می بایست برای فرایند افراز به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه کرد در غیر اینصورت افراز ممکن نبوده و چون مشاعیه قابل خلع ید مشاعی هستش
درخواست افراز مانع از رسیدگی یا اجرای حکم خلع ید نیست مگر اینکه دعوی مرتبط مطرح بشه و دستور موقت مبنی بر توقف عملیات اجرایی اخذ بشه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

بله و در صورت اثبات هبه در دادگاه ، سند مشاع صادر خواهد شد
خیر حکم خلع ید صادر خواهد شد ولی ملک در تصرف هیچکدام از شرکا داده نخواهد شد تا ..
و شما میتوانید به اداره ثبت درخواست افراز و تفکیک ملک را مطرح
نمایید و بعد از افراز ، سهم خود را تصرف نمایید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

در صورت خلاقیت ملک مشاع تصرف کلیه مالکین و متصرفین خارج و در طرح تسلیح قرار نخواهد گرفت و سپس شما می توانید از طریق مجاری قانونی افراز یا تفکیک و یا تقسیم آن را مطالبه نماید