مشاوره حقوقی رایگان - در خصوص عقد موقت

باسلام خدمت استاد عزیز
بنده با یک خانم مطلقه صیغه محرمیت کوتاه مدت یکساله خوانده ام الان خانم باردار هستن ایا حتما باید ثبت کنم و دفترچه عقد رسمی بگیرم و ایا قانونگذار برای عقد موقت مجازاتی در نظر گرفته است تشکر از پاسخگویی شما

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
بله دارای مجازات است مطابق ماده 49 -قانون حمایت خانواده
چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم، طلاق یا فسخ نکاح اقدام یا پس از رجوع تا یک ماه از ثبت آن خودداری یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند، ضمن الزام به ثبت واقعه به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود. این مجازات در مورد مردی که از ثبت انفساخ نکاح و اعلام بطلان نکاح یا طلاق استنکاف کند نیز مقرر است.