مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک مشاع

سلام. سه دانگ عرصه و شش دانگ اعیان ملکی فی مابین سه نفر مشاع بوده و سه دانگ عرصه از طریق اصلاحات ارضی واگذار شده به مالکین و فاقد سند مالکیت می باشد (سه دانگ عرصه واگذار شده) اخیرا یکی از شرکا از دادگاه دستور فروش گرفته و دادگاه نسبت به سه دانگ عرصه و شش دانگ اعیان مزایده برگزار کرده است. (به دلیل عدم امکان افراز) و خواهان مزایده برنده مزایده شده است.
حال با انجام مزایده مشکل افراز به صورت اولیه مانده و مجدداً ملک قابل افراز نمی باشد.
آیا دادگاه در انجام این مزایده مرتکب اشتباه شده؟
آیا میتوان تقاضای ابطال این مزایده را داد؟
ضمنا مدیر اجرای احکام در تقسیم وجه مزایده اشتباه کرده و نصف سهم یکی از شرکا را بین وراث تقسیم کرده که در این خصوص اعتراض شده و دادگاه دستور بررسی مجدد داده است.

پاسخ ها :

ایرج بهشتی نژاد

ایرج بهشتی نژاد :

سلام معمولا دستور فروش و باید ملک بفروش رفته و وجه ان بین سه نفر تقسیم شود و حال اگر خواهان برنده شد باید سهم ریالی دو نفر دیگر طبق نظر کارشناس پرداخت گردد

محمد حسین حاجی آبادی

جناب آقای محمد حسین حاجی آبادی :

شکایت راجع به تنظیم صورت ملک و ارزیابی آن و تخلف از مقررات مزایده و سایر اقدامات دادورز (‌ مأمور اجرا) ظرف یک هفته از ‌تاریخ وقوع به دادگاهی که دادورز (مأمور اجرا) در آنجا مأموریت دارد داده می‌شود دادگاه در وقت فوق‌العاده به موضوع شکایت رسیدگی و در صورتی ‌که شکایت را وارد و مؤثر دانست اقدامی را که برخلاف مقررات شده است ابطال و دستور مقتضی صادر خواهد نمود. قبل از اینکه دادگاه در موضوع‌ شکایت اظهار نظر نماید سند انتقال داده نمی‌شود.