مشاوره حقوقی رایگان - تغییر کاربری زمین کشاورزی

سلام. یک زمین داریم کنار طرح هادی روستامون تا 3 سال پیش درخت پسته در آن بود ولی به دلیل شور شدن و کم شدن آب درخت ها خشک شدند و با هماهنگی جهاد کشاورزی درخت ها رو بریدیم تا تبدیل به آفت نشوند. حالا اومدیم در همین زمین یک گارگاه بسته بندی پسته درست کنیم و دیوار هم کشیدیم. حالا جهاد به دادگاه شکایت کرده که ما تغییر کاربری دادیم.
مگر تبصره 4 قانون تغییر کاربری نمیگوید کارگاه های تکمیلی کشاورزی تغییر کاربری محسوب نمیشود؟ راهی هست که دیوار ما رو خراب نکنند؟

پاسخ ها :

سيده سميرا  موسوي

سرکار خانم سيده سميرا موسوي :

سلام مخاطب محترم. برداشت شما از تبصره 4 ماده 2 قانون اصلاح قانون حفظ اراضی زراعی و باغها قانون اشتباه است!!! طبق حکم مندرج در تبصره مزبور درست است که احداث گلخانه‌ها،‌ دامداریها، مرغداریها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها بهینه‌کردن تولیدات بخش کشاورزی می باشد و تغییر کاربری محسوب نمی‌شود. اما هرگونه احداثی با رعایت «ضوابط زیست‌ محیطی» و «با موافقت سازمان‌های جهاد کشاورزی استانها» امکان پذیر است.
با توجه به ماده 10 قانون مزبور که بیان داشته است : «هرگونه تغییر کاربری در قالب ایجاد بنا، برداشتن یا افزایش شن و ماسه و سایر اقداماتی که بنا به تشخیص وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب می‌گردد،چنانچه به‌طور غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون موضوع تبصره(1)‌ماده(1)‌ این قانون صورت پذیرد، جرم بوده و مأموران جهاد کشاورزی محل مکلفند نسبت به توقف عملیات اقدام و مراتب را به اداره متبوع جهت انعکاس به مراجع قضایی اعلام نمایند»، شما باید درخواست های لازمه را جهت احداث کارگاه مزبور به اداره جهاد کشاورزی شهرستان محل وقوع زمین بدهید که اداره مزبور پس از تکمیل مدارک و مستندات شما پرونده را جهت انعکاس و تصمیم گیری در کمیسیون تبصره 1 ماده 1 قانون به اداره کل جهاد کشاورزی استان ارسال نماید.
البته با توجه به اینکه فرمودید توسط جهاد کشاورزی علیه شما اعلام جرم شده است، می توانید عدم اطلاع خویش را از مقررات قانونی و قصد خود را جهت اخذ مجوز به اداره حقوقی اداره کل جهاد کشاورزی استان طی نامه ای اعلام و تقاضای استمهال (مهلت دادن) جهت پیگیری امور اخذ مجوز نمایید.
نکته دیگر اینکه چنانچه روستای شما دارای طرح هادی (مصوب) می باشد، برابر با نص صریح تبصره 5 ماده 2 قانون اصلاح قانون حفظ اراضی زراعی و باغ ها از شمول مقررات قانون حفظ اراضی زراعی و باغها خارج و بمشمول ضوابط و مقررات طرح هادی روستا به تولیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی می باشد. برقرار و پیروز باشید.