مشاوره حقوقی رایگان - مزایده ملک ارثی

سلام. سال نو مبارک باشد.
پدر من 17 سال پیش فوت کردند و انحصار وراثت به عمل آمد و از مال دنیا مالک سه دانگ از یک ملک می‌ باشند. مادرم چند ماه پیش فوت کرد و از مال دنیا فقط به نام خودش سهام عدالت می‌باشد و سه دانگ ملک که به نامشان بود در زمان حیات به دو پسر و دو دختر به صورت دو تا یک دانگ به پسران و دو تا نیم دانگ به دختران صلح عمری نمودند. ما کلا 6 برادر و دو خواهر از یک پدر و مادر هستیم.
بعد از مشکلات پیش آمده مابین وراث در مورد سهم پدری سه دانگ ملک بین 7 نفر تقسیم می‌شود. سه دانگ مادرم هم به اسم نفرات که صلح شده ثبت گردیده است. لازم به ذکر است افراز ملک فوق از اداره ثبت گرفته شده است. در دادگستری تقاضای مزایده به چه صورتی باید انجام بگیرد یعنی سه دانگ پدری فقط مزایده میشود یا کل شش دانگ پدر و مادر با توجه به افراز اداره ثبت. من و برادرم که دو دانگ از سهم مادری داریم و حدودا یک دانگ هم از سهم پدری جمعا در حدود سه دانگ به چه صورت برنامه مزایده انجام میشود؟ سه دانگ پدری یا شش دانگ کل به مزایده میرود؟ اگر ما دو برادر سهم چهار پسر و دو دختر از سهم پدری را در مزایده پرداخت کنیم، بابت یک دانگ سهم دو دختر از سه دانگ مادری را به چه صورتی باید عمل کنیم؟ آیا این دو دختر می‌توانند برای دو برادر دیگر مشکل ساز شوند؟ باید به چه صورتی کار را انجام دهیم؟ ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

محمد  صابر

محمد صابر :

با سلام
چنانچه مالکین مشاع در فروش ملک با یکدیگر توافق ندارند می بایست از طریق محاکم قضایی نسبت به فروش مال مشاع اقدام نمایند. پس از طرح دعوی و سیر تشریفات قانونی و صدور رای و قطعیت آن در زمان اجرای حکم و انجام مزایده هر یک از مالکین مشاع می تواند با تودیع حقوق سایر مالکین مشاع ملک موصوف ، برنده مزایده گردیده و سند از طریق دادگاه بصورت ششدانگ به وی منتقل می گردد در غیر اینصورت هر کس که در مزایده شرکت کند و مبلغ کارشناسی مزایده را پرداخت نماید برنده مزایده بوده و مالک خواهد شد . در این بین فرقی نمی کند که بعضی از مالکین مشاع راضی باشند یا خیر و در هر صورت پس از انجام مزایده سند به برنده منتقل می شود.