مشاوره حقوقی رایگان - ارتشا

با سلام و احترام
پدر بنده شاغل اداره ثبت و اسناد ميباشد و حدود ٣٢ سال سابقه ي كاري دارند ايشون ساليان متوالي به عنوان تكنسين نقشه برداري مشغول كار هستند و مورد تشويق قرار گرفته و حدود ٧٣ لوح تشويقي از ارگانهاي مختلف اعم از سپاه و استانداري ميباشند. ايشون در تاريخ ٣٠.٠٤.٩٩ توسط نيروهاي اطلاعات به جرم اخذ رشوه به مبلغ ٢٠ ميليون تومان دستگير شدند و حدود ١ ماه در بازداشت موقت بودند جريان از اين قرار كه ايشون با توجه به سابقه ي كاري و بنام بودن در زمينه ي نقشه برداري و به اصرار نماينده ي شهرداري قبول به نقشه كشي و تفكيك ٧٢ قطعه زمين ميكنند كه اين كار حجم بسيار بالاي داشته و ١ سال هم به طول كشيده شده و تمامي كارها خارج از وقت اداري بدون بستن قراردادي و حتي روز هاي تعطيل انجام شده و ايشون هيچ گونه حقي از مابقي ارباب رجوع ها ضايع نكرده. پس از اتمام كار بدون اينكه ايشون پولي درخواست كنند از طرف شهرداري مبلغ ٢٠ ميليون تمان به ايشون به خاطر هزينه هايي كه كرده و كاري كه به اين حجم كاري بوده به عنوان دستمزد پرداخت ميشود. ايشون در تمامي بازجويي ها و حتي مامور شهرداري نيز در تمامي بازجويي ها به همين نكته اشاره كردند و خارج از اين هم نبوده. براي ايشون الان به جرم رشوه پرونده سازي شده و هنوز اجازه مطالعه پرونده رو نميدند و هنوز بعد از ٧ تا ٨ ماه ميگند پرونده در حال تحقيق هست. در دادگاه تخلفات اداری ايشون حضور پيدا كردند و راي با توجه به سن و سابقه كاري به بازنشستگي با ٢ درجه تعليق داده شده. ميخواستم از وكلاي محترم خواهش كنم اگر پيشنهاد و نظريه اي دارند كه به ما كمك ميكنه ممنون ميشم ممنون از لطفتون

پاسخ ها :

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

اگر جرم رشوه باشد علاوه بر رشوه گیرنده رشوه دهنده هم قابل مجازات است لذا در مانحن فیه اگر دریافت وجه تضییع حق نبوده بلکه تسریع در انجام عمل بوده رشوه محسوب نمیشه
ضمن اینکه سوء نیت دریافت کننده وجه خیلی مهم است ومیتواند در برائت متهم موثر باشد