فریب در نکاح

فریب در نکاح

قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب 1375:

ماده 647- چنان چه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.

  • قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب 1375:

    ماده 647- چنان چه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تمکن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آن‌ها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم می‌گردد.

  • نمونه رای فریب در ازدواج (1)

    در اين پرونده افسانه فرزند علي اصغر ۲۵ ساله اهل شميران ساكن سعادت آباد شغل دانشجو متهم است به فريب در ازدواج نسبت به شوهرش با توجه به مجموع محتويات پرونده شكايت شاكي و گزارش مامورين انتظامي متن کامل رای …

    نمونه رای فریب در ازدواج (2)

    در خصوص اتهام آقای م.ع. فرزند الف. با وکالت آقای ج.س. دایر بر تدلیس در ازدواج (زوج در زمان ازدواج به شاکیه نگفته که سابقه ازدواج دارد و طلاق داده است) موضوع شکایت خانم ف.ف. با وکالت خانم س.ح. به شرح کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 18 تهران با توجه به محتویات پرونده، استماع اظهارات وکلای زوجین و مطالعه لوایح تقدیمی از سوی آنان، شاکیه و وکیل ایشان دلیل کافی بر این که یکی از شرایط عقد تجرد زوجه بوده و عقد بر مبنای آن واقع شده باشد و به طوری که اگر آن شرط حاصل نبود عقد دائم صورت نمی گرفت به دادگاه ارائه ننموده مضافاً به این که دعوی شاکیه مبنی بر فسخ نکاح متن کامل رای …

  • عنوان مقاله: مجازات فریب در ازدواج

    آن چه در این مقاله خواهید خواند: فریب در ازدواج در ماده 647 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مورد اشاره قرار گرفته است. مصادیق ذکر شده در این ماده جنبه احصائی نداشته و حالت تمثیلی دارد یعنی هر امری که موجب فریب دیگری شود را شامل می شود. و اعمال مجازات مذکور در این ماده زمانی ممکن خواهد بود که فریب توسط زوج یا زوجه اتفاق افتاده باشد و توسط بستگان، دوستان و … نباشد. فریب باید به صورت فعل مادی مثبت باشد یعنی به طور صریح زوج یا زوجه امری خلاف واقع و حقیقت که وجود و واقعیت نداشته است را اعلام کند (به وسیله ترک فعل هم ممکن است مثلا مرد هیچ صحبتی از ازدواج قبلی خود نکند). فریب بعد از ازدواج مشمول این ماده نخواهد شد. دادگاه مجازات ذکر شده در این ماده را مخیر است بین حداقل و حداکثر انتخاب کند. براساس ماده 19 و 23 قانون مجازات اسلامی دادگاه می تواند با توجه به شرایطی زوج یا زوجه را به یک یا چند مجازات تکمیلی محکوم کند. همچنین براساس ماده 37 امکان تقلیل یا تبدیل مجازات تعزیری وجود دارد. و طبق ماده 40 براساس احراز شرایطی می تواند حکم را به تعویق اندازد. در قانون مدنی هم برای شخص فریب خورده امکان فسخ نکاح را پیش بینی نموده که ماده 1128 قانون مدنی به این موضوع اشاره دارد. این حق فسخ از موجبات و علل انحلال نکاح محسوب می گردد. اعمال حق فسخ ناشی از تدلیس در ازدواج نیازمند تشریفات طلاق نیست و فوری می باشد و بدون رعایت فوریت آن واجد آثار قانونی نخواهد بود. از دیگر آثار فریب توسط زوجه می توان به وضعیت مهریه اشاره کرد (حق رجوع شوهر به زن تدلیس کننده صرفاً برای پس گرفتن مهرالمسمی می باشد). اثر دیگر فریب در ازدواج توسط هر یک از طرفین امکان مطالبه خسارت طبق قوانین مسئولیت مدنی است (اعم از این که تدلیس کننده یکی از زوجین یا شخص ثالث باشد و نیز فارغ از آن که همسر فریب خورده از حق فسخ خود استفاده کند یا خیر). متن مقاله …