مشاوره حقوقی رایگان - هبه ملک به فرزند قبل از مرگ

با سلام و وقت بخیر.
پدر بنده دو تا برادر هستند که مادرشون مدت ها پیش فوت کرده بودند و پدرشون ( پدربزرگ بنده ) تنها زندگی می‌کردند ولی چند سال پیش فوت شدند. پدربزرگ بنده یک خانه ای داشتند که در موقع حیات یک قسمتی از خونه رو که خالی بوده جهت ساختن ساختمان به پسر کوچکترش میده. پیش دو نفر شاهد. به این امید که هم از اجاره نشینی در بیاد و هم ازش مراقبت کنه و هیچ پولی رو هم ازش نمیگیره و هیچ سندی هم به صورت کتبی به کار نمیره و شفاهی این کار انجام میشه. بعد از این که پدربزرگ بنده مریض میشه و در بستر میوفته، پسر کوچکترش ( که عموی بنده میشه ) به همراه پدر بنده به پدربزرگم میرسن. حتی موقع حیاتشون هم پدر بنده به پدرشون می‌رسیدند و عموی بنده بعد از ساختن ساختمان‌ در کنار خانه پدربزرگم هم چندان سری به پدرش نمی‌زدند. الان که دو سه سالی میشه پدربزرگ من فوت کرده، سر باقی خانه ی ارثی دو برادر به مشکل خوردند. میخواستم بدونم آیا زمینی که پدربزرگم در زمان حیاتش به عموی من داده، چه شرایطی پیدا میکنه و چه تاثیری در تقسیم بقیه خانه دارد؟

پاسخ ها :

شجاع الدین رحیمی

جناب آقای شجاع الدین رحیمی :

درود
ملاک تشخیص ماترک متوفی دارایی وی حین وفات است لذا آنچه قبل از فوت فروخته یاهبه کرده یا به هرنحو انتقال دهد از دارایی متوفی خارج است
و در موضوع پرسش آن ملک متعلق به عموی شماست و از ماترک متوفی سهم خود را میبرد