مشاوره حقوقی رایگان - فروش سهم ملک ارثی

با درود و عرض ادب. مادر اینجانب چندین سال است که فوت نموده. ترکه ایشان سه دانگ از شش دانگ یک خانه مسکونی در تهران است. ( سه دانگ دیگر متعلق به کس دیگری غیر از ورثه می باشد)، به دلیل اختلاف میان ورثه یکی از آن ها با استناد به ماده 103 آیین نامه قانون ثبت املاک، نسبت به سهم الارث خویش سند رسمی تک برگ دریافت نمود. پس از آن ورثه دیگر با تقدیم دادخواست تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع را از دادگاه نمودند. دادگاه فقط نسبت به سه دانگ سهمی متوفی دستور فروش صادر نمود.
پرسش بنده از محضر حقوق دانان محترم این است: آیا دستور فروش دادگاه، مشمول سهم الارث ورثه ای که نسبت به سهم خویش قبلا سند تک برگ گرفته است، نیز میشود؟ به عبارت دیگر آیا دستور دادگاه فقط مشمول آن قسمت از ترکه ای است که تفکیک نشده؟ یا این که سهم ورثه ای که سند رسمی گرفته و قدرالسهم خود را مشخص و جدا نموده، هنوز داخل ترکه محسوب می شود و باید فروخته شود؟

پاسخ ها :

یک وکیل

باسلام؛چون اساساً زره زره ملک مشاع متعلق به تمامی مالکین ملک مشاعی و بعبارتی همه ی مالکین در زره زره آن مالکیت دارند لذا در فرض غیر قابل تفکیک و افراز بودن ملک مشاع، حسب درخواست احد از مالکین ملک مشاع، تمامی شش دانگ آن ملک از طریق مزایده با جلب نظر کارشناسی، بفروش می‌رسد.